Vier geheimen voor het vinden van de juiste yogales voor beginners voor jou

Vier geheimen voor het vinden van de juiste yogales voor beginners voor jou
Vier geheimen voor het vinden van de juiste yogales voor beginners voor jou

Wanneer je nieuw bent bij Yoga, zul je waarschijnlijk onzeker zijn over wat je kunt verwachten wanneer je voor het eerst deelneemt aan een yogales voor beginners op je eerste dag. De meeste mensen zijn onzeker over wat ze zelfs moeten zoeken in een yogales voor beginners, dus dit artikel laat je de vier geheimen kennen om de juiste les voor jou te vinden.

Geheim nummer één: Beslis wat je wilt bereiken voordat je een stijl kiest.

Het aantal verschillende redenen om yoga te nemen is meestal minstens zo hoog als het aantal nieuwe mensen in een yogales. In grote lijnen zullen mensen op zoek zijn naar een van de drie dingen – fysieke gezondheid, mentale gezondheid of spirituele gezondheid. Alle drie zijn belangrijk en alle drie zijn realistische doelen in een yogales. Wat het ook is dat je probeert te bereiken door middel van Yoga, er zal een les en stijl zijn die geschikt is voor jou. Je kunt onderzoek doen in een bibliotheek, online of zelfs door verschillende Yogi’s te vragen en dit zal je de Yoga vinden die het beste resultaat voor je zal krijgen.

Het is de moeite waard om een aantal solide doelen te stellen en veel nieuwkomers zijn verbaasd over hoe bereid een yoga-instructeur is om met hen over deze doelen te praten en te bespreken of ze realistisch zijn of dat een alternatief misschien beter geschikt is.

Geheim nummer twee: neem deel aan een klas-voor-klas programma

Deze worden soms aangeduid als drop-in-klassen of pay as you go. Dit is een goede manier om een gevoel te krijgen voor Yoga. Er zal een regelmatige omzet van andere studenten in de klassen zijn en het contrasterende niveau betekent dat de instructeur de lessen op een relatief mild niveau zal houden en iedereen een voorproefje zal geven van veel verschillende aspecten van Yoga.

Het voordeel van deze methode is natuurlijk dat je niet gebonden bent aan een dure lessenreeks en je een voorproefje kunt krijgen van Yoga en kunt kijken welke soorten Yoga jou interesseren. Je zult ook snel leren of de doelen die je eerder hebt gesteld realistisch voor je zijn, of zelfs te laag en moeten worden uitgebreid.

Je volgende stap is om een reeks lessen te kiezen in de gebieden die je het meest geschikt vond uit de drop-in-klassen. Deze lessen bouwen van week tot week op elkaar voort en je kunt achterop raken als je een week mist.

Geheim nummer drie: Zorg ervoor dat je wordt onderwezen door iemand die weet wat ze doen.

Verrassend genoeg gezien de relatief lage intensiteit en de vele fysieke voordelen, is Yoga begonnen regelmatig op te duiken in de statistieken voor sportblessures. Er worden twee belangrijke oorzaken geïdentificeerd. Ten eerste pushen studenten zichzelf te snel te snel, en ten tweede instructeurs met onvoldoende training of waardering voor het individuele niveau van hun studenten (grote klassen zijn hier soms debet aan).

Wanneer je een nieuwe les overweegt, schaam je dan niet om je yoga-instructeur te vragen wat hun kwalificaties en achtergrond zijn. Veel ‘instructeurs hebben niets meer dan een driedaagse training in ‘gym yoga’ en veel mensen plaatsen dit in de categorie ‘genoeg kennis om gevaarlijk te zijn’. Traditioneel zou een student vele jaren trainen onder een goeroe voordat ze geschikt zouden worden geacht om zelfs de eenvoudigste yogatechnieken door te geven aan een andere beginner.

De Yoga Alliance is een Organisatie van de Verenigde Staten die beschikt over een register van docenten die een ‘passende’ opleiding hebben gevolgd. Dit betekent dat je cursussen hebt afgerond die aan een bepaalde standaard voldoen. Een leuke regel om aan te werken is dat minder dan 200 uur instructie een parttime Yoga-opleiding zou betekenen.

Geheim nummer vier: Wees je bewust van verborgen kosten.

Een onaangename verrassing die mensen meteen van Yoga kan afhouden, is naar de eerste les gaan en ontdekken dat er uitgaven zijn die ze niet hebben toegestaan. Sommige studio’s vereisen dat elke student zijn eigen mat, een speciale riem of andere rekwisieten heeft. Sommige klassen werken door een boek dat je verplicht bent te kopen en sommige klassen hebben een dresscode, variërend van specifieke kleuren tot specifieke kledingstukken. Je niet bewust zijn van een van deze dingen en je eerste klas worden geweigerd vanwege hen kan erg onaangenaam zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in