lipid control plus review en ervaringen: Minder Cholesterol?

lipid control plus review en ervaringen: Minder Cholesterol?
lipid control plus review en ervaringen: Minder Cholesterol?

Lipid Control Plus is volgens de verkoper een natuurlijk supplement dat helpt bij een normaal cholesterolgehalte. Het ondersteunt een gezonde werking van de lever en de gezondheid van je hart. Een hoog cholesterolgehalte verhoogt je kans op hart- en vaatziekten.  De kosten hiervoor voor één verpakking zijn €44.

Hoe verlaag je cholesterolgehalte?

Door een gezonde levensstijl kun je het cholesterolgehalte in je bloed verlagen. Dit betekend eten volgens de schijf van vijf en/of meer gaan bewegen.

Voedingssupplementen die cholesterolgehalte verlagen

Volgens de Hartstichting verlagen voedingssupplementen het cholesterolgehalte niet. Er wordt heel veel beloofd, naar het effect is niet bewezen. M.a.w. woorden het gebruik van Lipid Control Plus zal het cholesterolgehalte niet verlagen.

Hoe wordt je cholesterolgehalte bepaald ?

Via een zelftest of via de huisarts kan worden gemeten hoe hoog je cholesterolgehalte is. De betrouwbaarste manier is via de huisarts. De huisarts is een specialist en weet wat hij doet. Hij kan je ook advies geven. Als een waarde te hoog is, wordt een tweede keer gemeten om de uitslag te bevestigen. Er kunnen soms afwijkingen zijn in een meeting.

Ingrediënten Lipid Control Plus

Volgens de opgave van de verkoper heeft Lipid Control Plus  de onderstaande ingredient.

Kruidnagel extract und kerrieplant extract – Hepure™ 340,00 mg
Artisjok bladeren extract [2,5% cynarine] 200,00 mg
L-ornithine L-aspartaat 200,00 mg
Olijffruit extract [3% hydroxytyrosol] – Oli-Ola™ 170,00 mg
Kurkuma extract [85% curcuminoïden] – Curcumin C3 Complex® 100,00 mg
Knoflook kopen extract [6% allin, 3% allicine] 60,00 mg
Choline 50,00 mg
Extract van zwarte peper [95% piperine] – BioPerine® 5,00 mg

Wetenschappelijk bewijs Lipid Control Plus

Er is wetenschappelijk bewijs voor sommige van de genoemde eigenschappen van deze ingrediënten, maar niet voor allemaal. Het bewijs varieert ook in kwaliteit en hoe overtuigend het is.

Sommige van de meest bestudeerde ingrediënten in deze lijst zijn bijvoorbeeld kurkuma, knoflook en artisjokbladextract. Kurkuma staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals artritis en darmontsteking. Knoflook kan het cholesterolgehalte verlagen en de bloeddruk verlagen. Artisjokbladextract kan worden gebruikt om de spijsvertering te bevorderen en kan helpen bij de behandeling van maagproblemen.

Er is echter ook minder overtuigend bewijs voor sommige van de andere ingrediënten in de lijst, zoals kruidnagel extract en kerrieplant extract. Meer onderzoek is nodig om de effectiviteit van deze ingrediënten te bepalen.

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel deze ingrediënten individueel wetenschappelijk zijn onderzocht, er weinig bewijs is over de effectiviteit van de combinatie van al deze ingrediënten. Voordat u een voedingssupplement of medicijn gebruikt, is het altijd raadzaam om met uw arts te overleggen en het label zorgvuldig te lezen.

Werkt het echt?

Het is belangrijk om op te merken dat de effectiviteit van deze ingrediënten als een combinatie nog niet voldoende wetenschappelijk is onderbouwd. Er zijn wel onderzoeken die de werkzaamheid van bepaalde ingrediënten zoals kurkuma, knoflook en artisjokbladextract hebben aangetoond.

Dat gezegd hebbende, het is belangrijk om te erkennen dat voedingssupplementen geen vervanging zijn voor een gezonde levensstijl en dat de meeste mensen alle voedingsstoffen die ze nodig hebben uit hun voeding kunnen halen. Het is daarom niet nodig om voedingssupplementen te gebruiken, tenzij dit specifiek is aanbevolen door een arts of diëtist.

Bovendien zijn er ook risico’s verbonden aan het gebruik van voedingssupplementen, zoals interacties met andere medicijnen en bijwerkingen. De Hartstichting en andere gezondheidsorganisaties adviseren daarom inderdaad om voorzichtig te zijn met het gebruik van voedingssupplementen en om altijd de aanbevelingen van uw arts te volgen.

.Ervaringen op internet

Op internet zie je veel positieve ervaringen. Als je deze ervaringen nader bekijkt, zijn het meer advertenties dan een ervaringen. Met het schrijven van positieve ervaringen wordt veel geld verdient. Sommige mensen kunnen er een vrijstaand huis van kopen in de randstad. Over de producent Key Player Limited wordt op sommige review websites geschreven dat hij de EU regelgeving omzeilt.

Conclusie

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Lipid Control Plus of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet. Als je cholesterolgehalte wilt verminderen kun je het beste je levensstijl aanpassen.

Als je cholesterolgehalte te hoog is, dan kan de huisarts, je helpen om dit te verlagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in