Drie veelgemaakte fouten van yoga-nieuwkomers

Drie veelgemaakte fouten van yoga-nieuwkomers
Drie veelgemaakte fouten van yoga-nieuwkomers

Wanneer we aan iets nieuws beginnen, hebben we een bepaald gevoel van schroom en onzekerheid over het onbekende en in de meeste gevallen is het volledig ongegrond en gaan we heel snel en gemakkelijk door met dingen. Soms is dat niet zo en kan een eenvoudig klein ding ervoor zorgen dat we een volledig negatieve eerste indruk hebben en misschien zelfs nooit meer die activiteit of tijd willen proberen. Yoga heeft zoveel gezondheidsvoordelen, zowel op fysiek als op spiritueel niveau, dat het voor iedereen een tragedie zou zijn om ze te missen omdat ze op hun eerste dag een domme vermijdbare fout hebben gemaakt. Met dat in gedachten behandelt dit artikel de drie meest voorkomende fouten van nieuwe Yoga beoefenaar, en hoe je ervoor kunt zorgen dat ze je niet overkomen.

Fout één: Niet weten wat je wilt van Yoga.

De realiteit is dat er talloze verschillende stijlen en vormen van Yoga zijn en elk heeft zijn verschillende attracties. Vraag jezelf af wat het was aan Yoga in het algemeen dat je aantrok en dan kun je een stijl onderzoeken die daar specifieker op inspeelt. Misschien vind je het leuk om doelen te stellen, of ze nu fysiek, mentaal of spiritueel zijn. Als je dat doet, is het een goed idee om ze te bespreken met de instructeur van je klas voordat je begint. Yoga-instructeurs zijn meestal zeer benaderbaar en praten graag over hun passie. Ze kunnen met je praten over je doelen voor de klas en je laten weten of je realistisch bent, te hoog of te laag mikt. Zorg ervoor dat je doel een tijdsbestek bevat, zodat het iets wordt dat meetbaar is.

Fout twee: Eerst in de voeten springen.

Nadat ze hebben besloten dat ze dit Yoga-ding eens zullen proberen, nemen veel mensen een rennende sprong en springen ze naar een fase van 12 maanden per stageles. Deze lessen zijn meestal een vooruitbetalingsregeling en gaan van het ene niveau naar het volgende naarmate de weken vorderen. Ze zijn een fantastische manier om Yoga te leren en er heel goed in te worden, maar het is heel goed mogelijk dat je een les kiest die niet ideaal voor je is.

De beste manier om dit te omzeilen is om deel te nemen aan een Yoga beginnersles, ook wel bekend als een drop in class. Als je deze lessen een paar weken doet, zul je een hoog verloop van studenten merken als nieuwe mensen toetreden en oude mensen verder gaan. Deze lessen zijn ontworpen om je een heel breed gevoel te geven voor de verschillende soorten yoga. Het niveau van de studenten in de klas varieert meestal sterk, dus je kunt verwachten dat de instructeur de lessen vrij tam houdt. Het andere belangrijke voordeel hiervan is dat de lessen worden betaald naarmate je gaat, dus er zijn geen grote financiële uitgaven voor je terwijl je het type en de stijl van yoga bepaalt die het beste bij je past. Je bent ook niet verplicht om elke les bij te wonen. Met de langere cursussen kun je snel achterop raken als je een week of twee achter elkaar mist. Met de pay as you go-lessen zul je merken dat hoewel elke klas anders is, het niveau vrij laag blijft om tegemoet te komen aan de nieuwere mensen die meedoen.

Fout drie: De verkeerde leraar kiezen.

Traditioneel moest een Yogi vele jaren in de leer gaan bij een ervaren Guru voordat hij zelfs de eenvoudigste yogatechniek kon onderwijzen. Tegenwoordig wordt een 3-daagse cursus over een lang weekend door sommige mensen als voldoende beschouwd. Er is een groot verschil in wat je zult bereiken, afhankelijk van de vaardigheden en capaciteiten van de persoon die je leert. Yoga begint regelmatig op de lijst met sportblessures te verschijnen en een grote reden hiervoor zijn instructeurs die net genoeg hebben geleerd om gevaarlijk te zijn. Een gekwalificeerde leraar zal niet noodzakelijkerwijs fantastisch zijn en een ongekwalificeerde leraar zal niet noodzakelijkerwijs verschrikkelijk zijn – maar de kansen zijn zeker in die richting geworpen, dus het is een goed idee om de achtergrond en kwalificaties van je instructeurs te controleren voordat je met hen gaat studeren.

RECENSIES OVERZICHT
Redactie
Vorig artikelSysteem van Bretton Woods
Volgend artikelWat u moet weten over bloggen
drie-veelgemaakte-fouten-van-yoga-nieuwkomersYoga heeft zoveel gezondheidsvoordelen, zowel op fysiek als op spiritueel niveau, dat het voor iedereen een tragedie zou zijn om ze te missen omdat ze op hun eerste dag een domme vermijdbare fout hebben gemaakt. Met dat in gedachten behandelt dit artikel de drie meest voorkomende fouten van nieuwe Yoga beoefenaar, en hoe je ervoor kunt zorgen dat ze je niet overkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in