Wat veroorzaakt een rimpel?

Wat veroorzaakt een rimpel?
Wat veroorzaakt een rimpel?

Schrik niet bij het eerste teken van een rimpel die zich op je gezicht ontwikkelt. Het is normaal. Het overkomt iedereen. Het mag niet zomaar tegelijk gebeuren. Dus wat je moet doen is onderzoek doen naar de oorzaken en de preventieve maatregelen die je kunt nemen om een jonger uitziende huid te krijgen, zelfs als je al oud wordt.

Dus wat veroorzaakt rimpels? Hier zijn er een paar.

Zon

Het is een fijn gevoel om rond het strand te liggen terwijl je in de zon bent om een perfect kleurtje te krijgen. Maar dit is geen gezonde prestatie, vooral als je dit vaak doet. Weet je dat de blootstelling van je huid aan zonnestralen de belangrijkste oorzaak is voor het ontwikkelen van rimpels? Dit hoeft niet echt op het strand te gebeuren. Het kan elke dag gebeuren als het dag is. Het hoeft niet echt zonnig te zijn voor de zon om schade aan je huid te veroorzaken. Zelfs als het bewolkt is of lijkt alsof het gaat regenen, zolang het overdag is, ben je niet veilig voor de effecten van de zon.

Om dit tegen te gaan, moet je zonnebrandcrème op je huid aanbrengen, vooral op het gezicht en de nek en ook op je handen. Dit moet gebeuren wanneer je naar buiten gaat. Om deze bewering te bewijzen, kijk je gewoon naar je billen. Er zitten zeker geen rimpels op. Wat is de reden hiervoor? Het wordt niet zo vaak blootgesteld aan de zon als je gezicht en andere delen van het lichaam.

Hormonale verandering

Naarmate je de menopauzeleeftijd bereikt, zul je minder oestrogeenproductie hebben. Dit soort hormonale verandering kan ook leiden tot de veranderingen op je huid. Dit omvat de ontwikkeling van rimpels. Wanneer dit gebeurt, zult u ook een afname van de ontwikkeling van collageen ontwikkelen. De afbraak ervan zal uw huid beïnvloeden en zal meer rimpels veroorzaken.

Je kunt hier niets aan doen, want dit is een normaal verschijnsel. Om het verouderingsproces te vertragen, leidt u een gezonde levensstijl. Je kunt ook vitamines en supplementen innemen. Je moet ook de juiste moisturizer en crème vinden om je te helpen met het dilemma waarmee je wordt geconfronteerd.

Spiergebruik

Er zijn dingen die je wel en niet kunt helpen die er ook voor zorgen dat rimpels zich gemakkelijk ontwikkelen. Dit zijn de gezichtsuitdrukkingen die ervoor zorgen dat de elasticiteit van de huid in de loop van de tijd afneemt. Dit omvat lachen, fronsen, zelfs huilen en boos worden over eenvoudige dingen. Als deze natuurlijk voor je zijn, dan kun je er niets aan doen. Je hoeft alleen maar crèmes te gebruiken en de juiste vitamines te nemen om je te helpen het probleem op te lossen.

Zwaartekracht

Je weet zeker wat dit concept is. Verbaast het je dat dit ook rimpels veroorzaakt? Dit beïnvloedt je huid door zo’n deel los te maken. Hierdoor treedt verzakking op en ook hangende oogleden.

Je kunt proberen op je rug te slapen om dit probleem tegen te gaan. Maar doe deze techniek alleen als je je comfortabel voelt in de genoemde positie. Zo niet, zet dan niet door met deze stap. Minder slaap zal meer slechte effecten op je huid hebben. Dus het beste hier is om voldoende rust te hebben.

Als je een rimpel op je gezicht ziet, raak dan niet in paniek. Vergeet niet dat er stappen zijn die u kunt doen om het probleem op te lossen. Het is een must dat u onderzoek doet naar het onderwerp voordat u een product koopt dat u op uw huid zult gebruiken. Je wilt niet nog meer schade aanrichten als je door de tijd heen alleen maar een jonger uitziende huid wilt bereiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in