Wat is ontbossing? Wees proactief: kennis is macht

Wat is ontbossing? Wees proactief: kennis is macht
Wat is ontbossing? Wees proactief: kennis is macht

De mensheid voelt de toorn van de natuur. Het lijkt erop dat er steeds meer natuurrampen plaatsvinden; en dit heeft geleid tot bewustzijn over de hulpbronnen van de aarde. Bossen zijn het meest getroffen ecosysteem ter wereld. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat basisbehoeften bomen nodig hebben als grondstof.

Wat nog afschuwelijker is, is het verlangen van de mens naar grotere landgebieden, dus kapen ze meer bomen af om het gebied om te vormen tot een woongemeenschap of onderverdeling; en een landbouwgrond of erger nog, een stortplaats – dit kan misschien het antwoord zijn op wat ontbossing is.

Per definitie

Ontbossing betekent per definitie het kappen of verwijderen van bomen uit bossen of bossen om het land om te zetten in commerciƫle of houtkapredenen of voor welk doel het hen ook kan dienen. Over het algemeen duidt ontbossing op de winning van bomen zonder voldoende herbebossing of inspanning om een boom elders te herplanten ter vervanging van de boom die is gekapt.

Sinds mensenheugenis zorgt de mens ervoor dat het milieu zich aanpast aan de groeiende behoeften van de beschavingen. Eerst was het bomen kappen om te gebruiken voor aanmaakhout, vervolgens was het voor beschutting en vervolgens voor papier en andere producten. Duizenden bossen zijn over de hele wereld gekapt om de weg vrij te maken voor de innovaties en ruimtelijke eisen van de mens. Het lijkt erop dat bossen aanwezig zijn om tegemoet te komen aan de behoeften en grillen van de mens.

Bewustwording

Het is de menselijke natuur om in actie te komen wanneer ons gevoel van welzijn in gevaar komt. Dit is ongetwijfeld de reden waarom de meeste mensen zich zorgen maken over ontbossing.

De eenvoudigste manier om mensen zorg te geven, is door de voordelen van bossen en bossen te benadrukken en te laten zien hoe de uitputting ervan ons leven radicaal zal veranderen voor het ergste. Ten eerste draait ontbossing om een aantal kwesties, maar geen enkele zo volledig belangrijk als de twee belangrijkste onderwerpen waarvan we ons bewust moeten zijn: de primaire zorg is de opwarming van de aarde of het effect van de groene huizen, de secundaire kwestie is de vraag of de bomen op de juiste manier worden gebruikt en of er herbebossingsinspanningen worden geleverd.

Bomen absorberen koolstofdioxide en helpen de hoeveelheid koolstof die vrijkomt in onze atmosfeer te verminderen. Ontbossing doodt de bomen die het broeikaseffect helpen voorkomen. Het groene huiseffect verklaart de temperatuurstijgingen van de aarde over alle, waardoor bizarre weerpatronen ontstaan. Dat is de reden waarom de frequentie van droogtes, overstromingen, vloedgolven en andere natuurrampen is gestegen.

De tweede zorg is dat de bomen die worden gekapt om de weg vrij te maken voor de metropool, gewoon worden gekapt en verbrand. Afgezien van de overmatige uitstoot van koolstofdioxide veroorzaakt door het verbranden van hout, is er de vrees dat de bomen beter zouden zijn gebruikt om daklozen, bouwmaterialen of andere nuttige ondernemingen onderdak te bieden. De daaropvolgende effecten zijn echt verwoestend. Wie wist dat ontbossing zoveel hoofdpijn kan veroorzaken?

Ja, wie wist het? Als mensen maar de tijd hadden genomen om zichzelf te informeren, dan zouden ze in staat zijn geweest om weloverwogen beslissingen te nemen en te vechten voor wat goed is.

Wat kunt u doen om te helpen?

Omdat jullie nu op de hoogte zijn van wat ontbossing is, zou het van veel hulp zijn om leiding te geven in de eerste stappen om te veranderen. Denk je na over wat een nederig individu kan doen om te helpen? Welnu, kleine stappen maken een enorm verschil, vooral wanneer iedereen aan hetzelfde doel werkt. Gewapend met de kennis van de rampen die ontbossing kan veroorzaken, zal een persoon zeker zijn of haar acties reguleren.

Begin met het bewaren van de meest elementaire huishoudelijke materialen zoals papieren handdoeken, servetten en tissuepapier. Recycling en weten hoe materialen te recyclen zal enorm helpen bij het vinden van een oplossing voor de uitstoot van broeikasgassen. De volgende stap is om proactief te zijn en andere mensen te helpen opleiden door lid te worden van campagnegroepen die vechten tegen ontbossing.

Over het algemeen hoef je niet als een gek te zijn die op straat schreeuwt en deelneemt aan rally’s, begin met het veranderen van je houding en kijk en dan zul je zien dat kleine dingen een verschil maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in