Vijf fouten die je blog nutteloos maken

Vijf fouten die je blog nutteloos maken
Vijf fouten die je blog nutteloos maken

Te vaak klagen bloggers dat na een geweldige start, een jaar later hun blog zo dood is als maar kan. Dit is een veel voorkomend probleem dat bijna altijd draait om een kleine lijst met veelgemaakte fouten die de blogger heeft gemaakt. Een blogger kan achterover leunen en verwachten dat de blog al het werk voor hem of haar doet, wat een vreselijke manier is om bloggen te benaderen. Een succesvolle blogger zou je vertellen dat geweldig bloggen een zekere mate van toewijding en harde inspanning vereist om het te laten werken. Je moet moeite doen in een blog om het vol te houden, vooral na de eerste maand of zo van het voltooien van het ontwerp. Veel mensen werken zo hard tijdens de eerste ontwerpfase dat ze lui worden nadat het is voltooid. Om te voorkomen dat dit met je blog gebeurt, bekijk je deze vijf veelgemaakte fouten die een blog kunnen begraven.

Onregelmatige updates

Een van de grootste fouten die een blogger kan maken, is om te “vergeten” over het plaatsen van berichten. De meest succesvolle blogs worden minstens één keer per dag bijgewerkt met nieuwe berichten. Sommige grotere blogs worden voortdurend bijgewerkt. Probeer zo vaak mogelijk nieuwe berichten te maken. Als je hier en daar een dag mist, zal het geen probleem zijn. Als je echter een week of langer mist zonder te posten, kun je de blog net zo goed al als dood beschouwen. Je moet een paar momenten nemen, zelfs maar vijf, per dag om interessante berichten of inhoud te maken. Als je korte en beknopte berichten schrijft zoals je zou moeten zijn, zou dit niet zo uitdagend moeten zijn. Het is gemakkelijk om je blog up-to-date te houden, als je er een prioriteit van maakt.

Te veel reclame

De meeste bloggers willen tegenwoordig wel winst maken met hun blog. Dit is een trend die echter snel uit de hand kan lopen. Als u geïnteresseerd bent in het toevoegen van advertenties aan uw blog, doe dit dan met de nodige voorzichtigheid. Er is niets mis met een paar advertenties op de juiste manier die kijkers links bieden naar plaatsen die correleren met de inhoud van uw blog. Het toevoegen van een enorme hoeveelheid advertenties op uw blog is echter een vergissing. Als je een heleboel flitsende advertenties op je blog hebt, zal je inhoud verloren gaan in de hoopla. Daarom moet u uw advertenties altijd beperken tot drie of minder per pagina. Zorg ervoor dat u ze op de juiste plaatsen plaatst die uw inhoud laten doorschijnen. Sta ook niet toe dat enorme advertenties je pagina’s vullen. Ze zullen lezers gewoon irriteren. Wees slim met het opnemen van advertenties op uw blog!

Onprofessionele look

Uiterlijk is belangrijk als het gaat om je blog. Hoe professioneler en scherper uw blog eruitziet, hoe meer uw lezers u serieus zullen nemen. Als u geïnteresseerd bent in het stimuleren van verkeer, moet u een serieuzere lay-out of presentatie voor uw blog proberen. Als u het zich kunt veroorloven om een professional in te huren, moet u dat doen. Als u er echter voor kiest om het zelf te doen, moet u ervoor zorgen dat het eindproduct goed is. Als je een slordige blog hebt die er “zelfgemaakt” uitziet, zul je waarschijnlijk geen geweldige reactie hebben. Probeer verschillende lay-outs en benaderingen om te zien wat u het meeste verkeer oplevert.

Overbelasting van graphics

Afbeeldingen kunnen een ton toevoegen aan uw blog en meer lezers aantrekken. Wanneer ze echter overmatig worden gedaan, net als advertenties, kunnen foto’s mensen wegjagen. De belangrijkste reden waarom te veel foto’s een blog kunnen verpesten, is omdat er veel websurfers zijn die nog steeds trage internetverbindingen gebruiken. Wanneer ze uw pagina proberen te laden, duurt het te lang om dit te doen. Dit zal hen en iedereen met dit probleem waarschijnlijk wegjagen. Probeer te beperken tot een paar afbeeldingen per pagina.

Ongepaste inhoud

Iedereen weet dat het web een plek is waar je jezelf vrij kunt uiten. Als je echter wilt dat je blog overleeft, wil je misschien nadenken over die vrijheid van meningsuiting. Hoewel je altijd moet zeggen wat je voelt, kun je dit op de juiste manier doen op je blog. Er zijn manieren om iets in je hoofd te zeggen, zonder godslastering of enig aanstootgevend jargon te gebruiken. Als je wilt dat jou blog succesvol is, kun je niet ongepast zijn met de inhoud van je blog

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in