Verdien geld met het schrijven van artikelen: hoe oplichting te voorkomen

Verdien geld met het schrijven van artikelen: hoe oplichting te voorkomen
Verdien geld met het schrijven van artikelen: hoe oplichting te voorkomen

Als je geld wilt verdienen met het online schrijven van artikelen, is de kans groot dat je  tot internet zoekt naar betalende klanten. Helaas zult je onderweg waarschijnlijk een aantal oplichtingspraktijken tegenkomen.

Het schrijven van artikelen voor geld is een geweldige thuiswerkmogelijkheid, maar thuiswerkmogelijkheden zijn vaak veelvoorkomende fronten voor oplichters. Dus, hoe kunt je deze oplichting vermijden? Het zal je misschien verbazen hoe gemakkelijk het is.

Ten eerste is het belangrijk om te weten welke soorten oplichting er zijn. Misschien vindt je wat een geweldige klant lijkt te zijn die wil dat je 15 artikelen over mode-sieraden schrijft. Na het indienen van uw artikelen is uw klant echter nergens te vinden. Ze namen je artikelen zonder ervoor te betalen. Voor een schrijver die erg trots is op zijn werk, is dit een van de ergste soorten oplichting om het slachtoffer van te worden. Er zijn ook oplichtingspraktijken waarbij bedrijven die beweren u te voorzien van artikelschrijfopdrachten je een vergoeding in rekening brengen en vervolgens gewoon uw geld nemen en rennen. Sommige oplichters zullen ook nep-artikelen schrijven in de hoop jou persoonlijke informatie te krijgen.

Wat betreft het verkrijgen van uw persoonlijke gegevens en het illegaal gebruiken ervan, kan een legitieme bedrijfseigenaar uw burgerservicenummer nodig hebben, omdat zij deze informatie over hun belastingen moeten melden. Helaas is dit hoe veel oplichters persoonlijke informatie krijgen van hoopvolle schrijvers. Om te voorkomen dat dit van u gebeurt, ken je het verschil tussen een gevestigde website en bedrijf versus iemand die je slechts vier artikelen vraagt. Werk een paar keer met een nieuwe klant voordat u hen persoonlijke informatie verstrekt. Als je betaald en zonder problemen wordt betaald, kan de persoon of het bedrijf in kwestie uw persoonlijke gegevens echt nodig hebben.

Wat betreft iemand die uw artikelen neemt en uitvoert, zonder u te betalen, zijn er een aantal manieren om deze zwendel te voorkomen. Wees voorzichtig met nieuwe klanten. Voor projecten die groot van omvang zijn, vraag een klein bedrag van de betaling vooraf of halverwege aan. Als je niet betaald wordt, schrijf dan niet meer artikelen. Voor kleinere projecten, waar u zich misschien ongemakkelijk voelt om vooraf om betaling te vragen, gebruikt u uw beste oordeel. Als uw artikelen niet worden betaald, behoudt je de rechten erop, wat betekent dat je ze kunt doorverkopen.

Wat betreft “bedrijven”, die je vragen een vergoeding te betalen, wilt je ook uw beste oordeel gebruiken. Er zijn online legitieme bedrijven die u €5 of €10 per maand in rekening brengen om deel te nemen aan hun programma’s voor het schrijven van artikelen.

Een kleine vergoeding betekent niet dat de site legitiem is, maar loop weg van hoge kosten, zoals €20 of meer. Betaal ook nooit een bedrijf dat beweert dat je duizenden dollars per dag kunt verdienen. Het schrijven van artikelen kan een goedbetaald optreden zijn, maar omdat het een legitieme baan is, moet je redelijke verwachtingen hebben.

Zoals eerder vermeld, zorg ervoor dat u uw beste oordeel gebruikt. Hoewel sommige online oplichting gemakkelijk kan zijn om voor te vallen, zijn de meeste gemakkelijk te herkennen en van een mijl afstand. Zolang je weet dat oplichting voor het schrijven van artikelen bestaat en waar je op moet letten, kun je jezelf beter beschermen. Door weg te blijven van de bovengenoemde oplichting, kun je genieten van een lange en winstgevende carrière als artikelschrijver.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in