Veel voorkomende voedingsmiddelen die het cholesterolgehalte verlagen

Veel voorkomende voedingsmiddelen die het cholesterolgehalte verlagen
Veel voorkomende voedingsmiddelen die het cholesterolgehalte verlagen

Veel mensen zijn behoorlijk geschokt om te horen dat cholesterol een goede zaak is omdat we zo vaak worden gewaarschuwd voor de gevaren van een hoog cholesterolgehalte. De waarheid van de zaak is dat bepaalde hoeveelheden cholesterol nodig zijn om ons gezond te houden, wat een van de redenen is dat het door ons lichaam wordt geproduceerd.

Hoewel het waar is dat cholesterol kan leiden tot het optreden van een hartaanval wanneer het gevaarlijk hoge niveaus bereikt, is het ook waar dat de aanwezigheid van sommige cholesterol noodzakelijk is voor een goede gezondheid. Een deel van dit cholesterol wordt van nature geproduceerd door ons lichaam, terwijl de rest is afgeleid van het voedsel dat we consumeren.

Cholesterolgehaltes worden geregistreerd in twee basistypen. Deze soorten bestaan uit HDL of goede cholesterol en LDL die gewoonlijk slechte cholesterol wordt genoemd. De algemene consensus hier is dat we hogere niveaus van goed cholesterol nodig hebben met lagere niveaus van slechte cholesterol. Een manier waarop we deze niveaus kunnen beheren, is door de soorten voedsel die we eten.

Volle granen en haver bevatten oplosbare vezels, wat in feite betekent dat ze lage niveaus van LDL of slechte cholesterol hebben. Deze vezels voorkomen dat plaque zich ophoopt in de slagaders, wat ook werkt aan de preventie van een hartaanval. Appels zijn een andere voedselkeuze die het vermogen heeft om het slechte cholesterolgehalte te verlagen. Dit wordt ondersteund door talrijke studies die zijn uitgevoerd op verschillende soorten voedsel in een poging om te bepalen welke het beste werken om cholesterol te helpen verlagen. Er is gemeld dat het drinken van ongeveer 12 gram appelsap of het consumeren van 2 appels per dag het vermogen heeft om het optreden van een hartaanval met maar liefst 50% bij het gemiddelde individu te verminderen.

Bosbessen zijn een zeer gunstig voedsel waarvan bekend is dat het pterostilbeen bevat, een stof die het vermogen heeft om het cholesterolgehalte te verlagen met weinig of geen bijwerkingen. Van knoflook en uien is ook gemeld dat ze een vergelijkbaar effect hebben door de niveaus van goede cholesterol te verhogen. Naast deze knoflook is ook gunstig als een natuurlijke bloedverdunner waardoor de ontwikkeling van bloedstolsels minder waarschijnlijk is. Alles wat helpt om de niveaus van goede cholesterol te verhogen, is ook effectief in het verlagen van de niveaus van slechte cholesterol.

Enkele andere voedselkeuzes die kunnen leiden tot de verlaging van het cholesterolgehalte zijn voedingsmiddelen zoals avocado’s, zwarte sojabonen, lijnzaadolie, granaatappelsap, walnoten en groene bladgroenten zoals sla, spinazie, kool en vele anderen. Vis en visolie worden ook beschouwd als goede keuzes in voedingsmiddelen die het vermogen hebben om het cholesterolgehalte bij veel mensen te verlagen.

Als u een persoon bent die routinematig problemen met een hoog cholesterolgehalte bestrijdt, wordt het ten zeerste aanbevolen dat u zoveel mogelijk voedingsmiddelen eet die het vermogen hebben om het cholesterolgehalte te verlagen. Dit zal niet alleen helpen om deze niveaus te verminderen, maar zal uiteindelijk ook het optreden van een hartaanval voorkomen die kan worden veroorzaakt door deze verhoogde niveaus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in