Top 10 Groene thee voordelen

Top 10 groene thee voordelen
Top 10 groene thee voordelen

Groene thee is al sinds de oudheid aanwezig. Volgens studies, in vergelijking met elke andere drank, groene thee geven verschillende voordelen voor de gezondheid. Chinezen hebben de kennis over hoe medicinaal groene thee kan zijn. Het kan het antwoord zijn voor bijna elke kwaal – van fysieke tot mentale of emotionele problemen. Dit is het geheime ingrediënt voor een langer leven dat door de Chinezen is doorgegeven. Groene thee helpt al bijna 4.000 jaar talloze zieke mensen.

Het drinken van groene thee is een traditionele behandeling.

Maar toch maakt het zijn weg vrij om veel mensen te helpen met betrekking tot hun gewicht, dieet en gezondheid. Er zijn veel studies die aantonen hoe groene thee het groeiende risico op kanker heeft geremd of verminderd.

China’s gezondheidsgeschiedenis was vrijwel een doorbraak vanwege groene thee. Het wordt beschouwd als een zeer belangrijke historische plant die kan van de bladeren van de Camellia Sinensis en wordt geproduceerd door middel van speciale verwerking.

Wat is er zo bijzonder aan groene thee?

Het geheim ligt in catechinepolyfenolen die een zeer krachtige antioxidant bevatten die epigallocatechinegallaat (EGCE) wordt genoemd. Deze gespecialiseerde antioxidant remt niet alleen cellen die kanker veroorzaken, maar doodt het ook in het proces zonder zelfs aangrenzende gezonde weefsels te beschadigen. Het is ook bewezen dat groene thee zeer effectief kan zijn in het verlagen van het cholesterolgehalte en de abnormale ophoping van bloedstolsels remt.

De vele voordelen van groene thee.

1. Onderzoekers hebben beweerd dat groene thee de reden kan zijn voor kankerpreventie en zelfs de behandeling van ziekten.

2. Kan hart- en vaatziekten en reumatoïde artritis botvieren.

3. Vermindert het risico op de effecten van slokdarmkanker.

4. Traditioneel gebruikt om multiple sclerose te behandelen.

5. Behandel immuunfunctie die is aangetast.

6. Gebruikt om het hebben van de ziekte van Parkinson en Alzheimer te voorkomen.

7. Door intensief onderzoek wordt beweerd dat dagelijkse consumptie van groene thee tandbederf kan voorkomen. Het is gebleken dat groene thee bacteriën kan bestrijden en doden die een van de belangrijkste oorzaken van plaque zijn.

8. Het kan leiden tot een verminderd risico op hartaanvallen en hartaandoeningen door de vorming van trombose te verminderen.

9. Verbetert de verhouding van goede cholesterol tegen slechte cholesterol.

10. Ten slotte wordt gezegd dat het de vetoxidatie en het metabolisme in het lichaam verhoogt. Dat is de reden waarom het wordt gebruikt door velen die wilden afvallen zonder zelfs de gezondheid in gevaar te brengen.

Het verschil tussen groene thee en andere Camellia Sinensis plantenextracten is de manier waarop het wordt verwerkt. Bladeren van groene thee worden gestoomd of gebrouwen, wat meer reden geeft voor EGCG om niet te worden geoxideerd.

Zwarte thee daarentegen wordt gemaakt door fermentatie. Het proces van het fermenteren van de bladeren van zwarte thee kan EGCG verbergen tot verbindingen die niet eens in de buurt komen van de effectiviteit van de oorspronkelijke verbindingen in groene thee in termen van het bestrijden en voorkomen van tal van ziekten.

Cafeïne in groene thee?

Afgezien van de vele voordelen, kan groene thee één klein zogenaamd “nadeel” hebben en dat is het cafeïnegehalte. Cafeïne kan een slaapstoornis veroorzaken waardoor een persoon slaapproblemen ervaart, wat ook bekend staat als slapeloosheid.

In vergelijking met koffie heeft groene thee echter minder cafeïne. Met de juiste consumptie kunnen mensen het ongewenste cafeïnegehalte in hun groene thee verlagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in