Tips voor gezonde voeding

Woman watching her weight . Weight loss. Healthy weight.
Woman watching her weight . Weight loss. Healthy weight.

Gezond diëten gaat niet over diëten en afvallen, het gaat over levensstijl. De mainstream wip van diëten is een moneymaker die geen echte gezondheidsproblemen en -zorgen aanpakt.

Deze tips voor gezonde voeding houden je op het juiste pad. Hoewel gezonde mensen over het algemeen op een natuurlijk gewicht zijn, gaat dit niet over diëten en afvallen, het gaat om levensstijl. De mainstream wip van diëten is een moneymaker die geen echte gezondheidsproblemen en -zorgen aanpakt.

Een van de beste dingen die je voor je lichaam kunt doen, is elke dag minstens twaalf porties verse, biologische groenten en fruit eten. Deze voedingsmiddelen zitten vol met de dingen die ons lichaam nodig heeft; natuurlijke, niet-synthetische bron van vitamine A, B, C en E, ziektebestrijdende antioxidanten, mineralen zoals kalium, calcium, fosfor en koper.

Tegenwoordig halen te veel mensen hun vitamines uit synthetische bronnen die geïsoleerd en chemisch geïnduceerd zijn. De beste manier om deze voeding te krijgen is van de goede aarde, rechtstreeks van de bron, van fruit en groenten.

Als het eten van zoveel groenten overweldigend lijkt, denk dan eens aan de kleuren. Koop je blauwe en paarse zoals bosbessen en pruimen om het risico op kanker te verminderen en je urinewegen te beschermen. Eet groene groenten zoals broccoli en selderij om je botten, tanden en ogen te beschermen.

Consumeer je witte wijnen zoals paddenstoelen en uien voor een gezonde hartfunctie. Eet voedingsmiddelen zoals sinaasappels en wortels om je immuunsysteem te stimuleren van de gele en oranje groenten en fruit. Tot slot, haal je rode wijnen uit voedingsmiddelen zoals appels en bieten voor de geheugenfunctie en de gezondheid van het hart.

Al deze groenten en fruit hebben helende eigenschappen en je zult het verschil voelen. Als je niet zoveel kunt eten of geen tijd hebt, drink dan sappen gemaakt van een groentepers, een geweldige manier om de voedingsstoffen te krijgen die je nodig hebt.

Naast het eten van groenten en fruit, vermindert u verzadigde vetten uit bewerkte voedingsmiddelen en schakelt u over op onverzadigde vetten uit noten zoals amandelen en groenten, waaronder avocado. Over het algemeen echter, bezuinig op vet in je leven en je hart en lichaam zullen je er dankbaar voor zijn. Over bewerkt voedsel gesproken, begin jezelf te ontdoen van bewerkte voedingsmiddelen. En natuurlijk, drink water zodat je de gifstoffen uit je systeem spoelt en gehydrateerd blijft.

Gebruik deze tips voor gezonde voeding als een algemene gids voor gezond eten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in