Het achterlaten van spamreacties is NIET de manier is om je blog te promoten

Het achterlaten van spamreacties is NIET de manier is om je blog te promoten
Het achterlaten van spamreacties is NIET de manier is om je blog te promoten

Er zijn in principe drie woorden die spam nauwkeurig kunnen beschrijven: wanhopig, manipulatief, kwaadaardig. Hoewel dat misschien klinkt als het cv van een of andere soap-schurk, klinkt het waar voor ieder van ons die ooit door spam is verbrand. Spam is een voorbeeld van waarom het middel soms het doel niet rechtvaardigt.

Toegegeven, het doel is om buzz voor je blog te bouwen, maar de gebruikte techniek is gewoon verkeerd. Als je van plan bent om binnenkort spamreacties op andere websites achter te laten, weet dan dat dit niet de manier is om je blog te promoten. Integendeel, je kunt zelfs schade aanrichten aan je blog zonder het te weten.

Spamreacties begrijpen

Spamreacties begonnen hun kwaadaardige zaad te ontkiemen toen online gastenboeken op websites begonnen te verschijnen. Gewetenloze site-eigenaren en marketeers bombardeerden deze gastenboeken met links (velen gebruikten zelfs puur links) terug naar de websites van de spammers. Als er al een opmerking is opgenomen, kan deze zeer generieke opmerkingen bevatten, zoals ‘coole post’ of ‘geweldige website’ of ‘leuke pagina’.

Spam verschijnt tegenwoordig in zowat alles, inclusief blogs, vaak in de vorm van een opmerking. Hoe dit wordt gedaan, is vrij eenvoudig. Elke blogger die zijn blog wil promoten, kan eenvoudig teksten met veel zoekwoorden opschrijven in de gedaante van een opmerking en deze vervolgens willekeurig op een andere blog of website plaatsen. Sites die toestaan dat hyperlinks worden weergegeven, zijn meestal de belangrijkste doelen.

Het probleem hier is dat dit soort opmerkingen helemaal niet doelgericht zijn. Het wordt willekeurig gedaan, vergelijkbaar met het gooien van darts naar een enorm dartbord terwijl je een blinddoek draagt in de hoop iets te raken, wat dan ook.

Waarom spamcommentaar niet voor je werkt

Het achterlaten van spamreacties om je blog te promoten lijkt misschien verleidelijk genoeg, maar het is het beste om het te vermijden. Dat wil zeggen, als je serieus genomen wilt worden en je blog lang genoeg wilt zien duren voor je kleinkinderen om te waarderen. Hier zijn redenen waarom het achterlaten van spamreacties om uw blog te promoten NIET de juiste keuze is:

Je wordt in de gaten gehouden

Tegenwoordig spam je iemand één keer en word je voor het leven gebrandmerkt. Of in ieder geval de blog of het bedrijf dat je probeert te promoten. De CAN-SPAM Act van 2003 zorgt ervoor dat spam wordt gecontroleerd en dat niemand er als een wapen mee kan zwaaien.

Geassocieerd worden met spam is slecht nieuws voor je blog. Mensen haten spam… periode. Ze zullen meer dan blij zijn om u te melden aan uw hostprovider of zelfs uw gelieerde bedrijven en uw blog helemaal te vermijden. En ja, Akismet en een groot aantal andere plug-ins die zijn ontworpen om spam te bestrijden, zullen kijken.

U wordt gestraft

Door spamreacties op een andere website achter te laten met als enige doel uw blog te promoten, geeft u de eigenaar van die website toestemming om getuige tegen u te worden. Uw hostprovider zal de banden met u verbreken en als u uw blog gebruikt om de producten van een partner te promoten, zal zelfs uw partner u laten vallen.

Mocht dit gebeuren, dan zul je helemaal opnieuw moeten beginnen, vanaf het begin, met een bezoedelde reputatie. Als u in de toekomst meer spamreacties achterlaat, herhaalt u de cyclus alleen maar opnieuw, allemaal in uw nadeel.

Je wordt gezien als onprofessioneel

Het achterlaten van spamreacties om een blog te promoten is voor de lui, de ongeïnformeerde en de wanhopige. Waarom zou je anders een techniek gebruiken die over het algemeen als onsmakelijk wordt beschouwd? Als u onprofessioneel bent, zullen uw bezoekers het moeilijk vinden om u ooit nog te vertrouwen.

Je schendt bepaalde ongeschreven codes

De reden waarom opmerkingen op websites zijn toegestaan, is om mensen een platform te bieden waarmee ze kunnen communiceren. Blogs, forums en discussieforums zijn grote ontmoetingsplaatsen, open voor mensen ongeacht hun leeftijd, geslacht, locatie of persoonlijke overtuigingen, met de impliciete afspraak dat degenen die deelnemen worden gerespecteerd voor hun overtuigingen.

Door spamreacties op deze sites achter te laten, voornamelijk om uw blog te promoten, breekt u deze vertrouwenscode.

Het achterlaten van spamreacties kan de positie van je blog verhogen… Kunstmatig

Hoewel een kunstmatige stijging van de ranking goed nieuws voor uw blog kan betekenen (het zal uw site in staat stellen om hoog in de zoekmachinerangschikking te verschijnen), is dit slechts een eerste effect, een soort anesthesie. Binnenkort zal het slijten.

Dit geldt met name als uw blog niets anders te bieden heeft. Bezoekers die via zoekmachinelinks naar uw blog zijn geleid (wat u kunstmatig hebt kunnen bereiken) zullen rondsnuffelen op uw site en als ze daar niets vinden, zullen ze snel genoeg vertrekken om nooit meer terug te komen.

Erger nog, het woord kan zelfs rondgaan dat uw website gevuld is met niets dan lucht. Als je je blog op deze manier moet promoten, zorg er dan voor dat je de inhoud hebt om bezoekers te laten blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in