SEO Tips voor Blogs

SEO Tips voor Blogs
SEO Tips voor Blogs

Oorspronkelijk ontworpen om zoiets als een online dagboek voor individuen te zijn, is het nog een ander hulpmiddel geworden dat bedrijven kunnen gebruiken om zichzelf online op de markt te brengen. Weblogs of blogs worden nu niet alleen gebruikt voor het pure doel van het schrijven, maar ook als middelen die SEO-experts (zoekmachineoptimalisatie) gebruiken om de positie van een website op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP) te verhogen.

Wat maakt een blog succesvoller

Een interessant ding over het bijhouden en onderhouden van een blog (ook bekend als bloggen) is dat iedereen kan bloggen. Wat een blog succesvoller zal maken dan de meeste, is gewoon een scherp gevoel van het doelpubliek. Natuurlijk zal het de blogger (een persoon die een blog onderhoudt) niet schaden om een paar basisvaardigheden te bezitten bij het navigeren op internet en het maken van links naar andere websites en blogs.

Bloggers van vandaag merken dat ze niet alleen hun gedachten gratis kunnen schrijven en publiceren, maar ook kunnen worden gecompenseerd voor het schrijven. Dit komt omdat een van de technieken in SEO is om inhoud te maken die rijk is aan zoekwoorden, wat in feite is waar zoekmachines naar zoeken bij het rangschikken van webpagina’s in zijn SERP’s.

Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele tips om van je volgende blog een effectieve SEO-tool te maken.

Kies een thema (en blijf erbij)

De meeste blogs krijgen nooit een echt lezerspubliek omdat het gewoon een mengelmoes is van de gedachten van een schrijver, met heel weinig coherent thema om de hele blog samen te binden. Als de blogger het doet voor het pure doel van een dagboek, is daar echt niets mis mee.

Als SEO moet een blog echter een thema hebben dat alle berichten (individuele artikelen) aan elkaar koppelt. Dit komt omdat in plaats van alleen op zoek te gaan naar zoekwoorden, een zoekmachine ook zal beoordelen of de pagina toevallig veel zoekwoorden bevat die in het bericht worden genoemd of dat de hele blog over het onderwerp gaat waarnaar het zoekt. De eerste zal minder scoren dan de eerste in de SERP’s. Gezien dit punt, zal het je goed doen om een thema te kiezen dat je interesseert en niet moe wordt om over te schrijven.

Een plek die u naar huis kunt werken

Wanneer u uw blog maakt (of het nu met uw eigen domeinnaam of een gratis blogsite is), geef het dan een URL met woorden die verband houden met het thema. Als je bijvoorbeeld gaat bloggen over het maken van bonsai, probeer dan woorden te gebruiken die daarmee verband houden in de URL van je blog (zoals www.nieuwsbuzz.nl). Geef je blog een naam met woorden die ook relevant zijn voor je thema. Zoekmachines kijken ook naar deze dingen om te bepalen hoe hoog uw blog mogelijk zou kunnen scoren.

Als u blogt op een hostingsite, is het mogelijk om uw blog te laten delegeren in een juiste categorie. Dit zal helpen om een zoekmachine gemakkelijker te maken om uw blog te vinden, aangezien de categorie sterk gerelateerd is aan thema’s en zoekwoorden.

Op een gerelateerde opmerking moeten uw afzonderlijke berichten ook worden getiteld met woorden die nauw verband houden met uw thema. Nogmaals, werkend aan een blog met een bonsai-thema, zou een bericht de titel “Miniatuurbomen: hoe aan de slag te gaan” kunnen zijn, terwijl een ander bericht “De juiste pot voor een Bonsai selecteren” zou kunnen zijn. Dit geeft uw berichten een URL die rijk is aan zoekwoorden, wat helpt bij de rangschikking van een pagina op SERPS (maar dat weet u al, toch?).

Maak links naar relevante websites en onderwerpen

Link en het zal aan u worden gekoppeld Een ander ding over blogs dat SEO-experts een groot voordeel vinden, is het feit dat blogs het gemakkelijk maken om naar andere blogs te linken, wat het op zijn beurt gemakkelijk maakt voor andere blogs om naar u te linken.

Dit is nog een ander criterium dat een zoekmachine gebruikt om een bepaalde pagina op de resultatenpagina’s te rangschikken. Hoe meer inkomende links het bezit over het trefwoord in de zoekresultaten, zal de rankingstatus verhogen, omdat de pagina laat zien dat veel mensen denken dat wat je hebt geschreven een goede bron van informatie is.

Dus wanneer je op je blog schrijft, zorg er dan voor dat je de tijd neemt om de blogs van anderen en andere online artikelen met betrekking tot je thema te lezen. Maak links naar hen zodat u uw lezers naar meer informatie verwijst. Dit vergroot de kans dat andere mensen links maken die naar uw blog verwijzen.

Blijf schrijven

Omdat bloginhoud zo eenvoudig te maken is, doorzoeken zoekmachines blogsites zeer regelmatig. Dat betekent dat als u regelmatig nieuwe inhoud blijft maken, zoekmachines op de hoogte moeten blijven van wat er nieuw is op uw blog.

Door regelmatig nieuwe inhoud op uw blog te maken, zullen zoekmachines de neiging hebben om eerst naar uw blog te kijken voor anderen die niet zo regelmatig worden onderhouden en vernieuwd als u. Het helpt ook in de ranglijst, dat is het hele punt van dit artikel, toch?

Deze tips zijn gewoon om aan de slag te gaan met het gebruik van een blog voor SEO. Naarmate je verder gaat, zul je meer kneepjes van het vak vinden die je zullen helpen je omhoog te duwen in de rangen op SERP’s. Natuurlijk realistisch gezien, verwacht niet dat je bij je eerste poging op de top 3-pagina’s staat. Maar geef het een paar weken. En zolang je je aan de beproefde principes houdt, is het misschien niet zo ver totdat je een goede ranking voor je blog hebt vastgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in