Prestatiestress overwinnen

Prestatiestress overwinnen
Prestatiestress overwinnen

Prestatiestress is een van de meest voorkomende bronnen van stress op de werkplek. Met een werkomgeving die zijn werknemers voortdurend onderwerpt aan een bepaalde set normen waaraan ze zouden moeten voldoen, kan de hoeveelheid druk ertoe leiden dat iemand zijn of haar capaciteiten op een bepaalde taak in twijfel trekt. Er is altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn in de normen van het bedrijf.

Dit geldt vooral wanneer men heeft gepland om een belangrijke presentatie voor het bedrijf te maken. Voor de eigenlijke presentatie ervaart men een misselijk gevoel op de maag. Soms is de druk te groot dat iemands prestaties tijdens deze situaties worden beïnvloed. Voor degenen die niet in staat zijn om te gaan met het niveau van stress waaraan ze in deze situaties worden blootgesteld, is het belang van het omgaan met en het overwinnen van stress belangrijker om uw vermogen om te leveren binnen de normen van het bedrijf te behouden.

Prestatieplanning

Of je nu deelneemt aan kleine of grote evenementen, het creëren van een goede prestatie is altijd belangrijk. Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat u goed presteert voor een bepaald project of een bepaalde taak, moet u een prestatieplan bedenken. Dit zal dienen om te schetsen wat je moet bereiken en hoe je het gaat doen.

Het Prestatieplan bevat een lijst met dingen die moeten worden bereikt, omdat het nuttig zal zijn tijdens de uitvoering. Hier zijn basistips voor prestatieplanning, die de fysieke en mentale aspecten ervan behandelen:

• Controleer elk aspect dat betrokken is bij uw prestaties, zodat u de nodige aanpassingen kunt aanbrengen in het geval dat sommige onderdelen niet bijdragen aan betere prestaties;
• Als er wat reizen bij komen kijken, regel deze dan van tevoren;
• Controleer of je alle items en objecten hebt die je nodig hebt;
• Bedenk een alternatief plan voor het geval er iets misgaat bij de stappen die je eerder hebt geschetst;
• Houd je geest gefocust op de taak die voor je ligt en vermaak je zoveel mogelijk nooit met afleidende gedachten. Anticipeer er indien mogelijk op voordat ze zich voordoen, zodat u een plan kunt bedenken om de effecten ervan tegen te gaan.

Prestaties beoordelen

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je altijd op de top van je niveau presteert, is door constant te streven naar verbetering. Dit is een manier om prestatiestress te bestrijden, wetende dat u altijd uw eigen normen opnieuw evalueert als het gaat om werkprestaties. Door een functioneringsgesprek te doen, geeft het je de mogelijkheid voor de volgende voorstelling, zodat je het beter kunt doen.

Het plannen en beoordelen van je prestaties is een goede techniek om te volgen voor effectieve stressverlichting. Indien mogelijk kunt u uw leidinggevende of collega-kantoorgenoten om een mening vragen die u kunt gebruiken om uw prestaties te verbeteren. Prestatiestress komt meestal voort uit je neiging om je vermogen (of onvermogen) om te slagen in een bepaalde taak in twijfel te trekken. Wanneer je je zelfvertrouwen over je prestaties vergroot, zou je ook in staat zijn om stress die ermee gepaard gaat te bestrijden.

Het creëren van de juiste mindset

Het creëren van een mindset die je effectief zal helpen voor, tijdens en na een optreden zal helpen om van de stress af te komen die het met zich meebrengt. Om verlichting te vinden van prestatiestress, kunt u het volgende proberen:

• Leer hoe je goed tegen kritiek kunt opboksen. In plaats van zelfmedelijden te ontwikkelen, gebruik je de mening van je mentor of collega als een aanwijzing voor gebieden waarop je je prestaties kunt verbeteren.
• Streef nooit naar perfectie. Hoewel het een goede brandstof is, moet u zich liever concentreren op de stappen die u moet maken in plaats van op het eindresultaat. Dit zal je ook helpen om plezier te hebben met wat je doet, wat een andere manier is om jezelf te verlichten van prestatiestress.
• Jezelf vergelijken met je collega’s zal je zaak niet helpen om van prestatiestress af te komen. Richt je in plaats daarvan op waar je bent en waar je naartoe wilt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in