Overgewicht: Wat is het en waarom is het een groot probleem?

Overgewicht: Wat is het en waarom is het een groot probleem?
Overgewicht: Wat is het en waarom is het een groot probleem?

Overgewicht is een groot probleem in onze samenleving. Het kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes, hart- en vaatziekten en zelfs kanker. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat overgewicht precies is, hoe we het kunnen meten en de gevolgen ervan.

Wat is overgewicht?

Overgewicht wordt gedefinieerd als een toestand waarbij iemand een te hoog lichaamsgewicht heeft in verhouding tot zijn of haar lengte. Dit kan worden gemeten met behulp van een Body Mass Index (BMI).

Wat is BMI en hoe wordt het berekend?

BMI is een maat voor het lichaamsgewicht in verhouding tot de lengte. Het wordt berekend door het gewicht in kilogrammen te delen door de lengte in meter in het kwadraat. Een BMI van 18,5 tot 25 wordt als gezond beschouwd, terwijl een BMI boven de 25 wordt beschouwd als overgewicht.

Wat is Obesitas

Obesitas is een vorm van overgewicht die wordt gedefinieerd als een BMI van 30 of hoger. Obesitas kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals diabetes, hart- en vaatziekten en zelfs kanker.

Gevolgen van overgewicht

Overgewicht kan leiden tot een verhoogd risico op een aantal gezondheidsproblemen, waaronder diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, slaapapneu, gewrichtspijn en zelfs kanker. Het kan ook leiden tot psychologische problemen zoals laag zelfbeeld en depressie.

Conclusie

Overgewicht is een groot probleem in onze samenleving en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging te behouden om een gezond gewicht te behouden. Als je denkt dat je overgewicht hebt, raadpleeg dan een arts voor advies en ondersteuning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in