Over volwassenen acne

Over volwassenen acne
Over volwassenen acne

Acne wordt vaak gezien als een tienerdilemma, en hoewel het waar is dat acne het vaakst voorkomt tijdens de tienerjaren, is het aantoonbaar net zo waar dat er een groeiend aantal mensen zijn die lijden aan acne bij volwassenen.

Volwassenen van in de twintig, tot in de vijftig, kunnen nog steeds acne-opflakkeringen ervaren. En acne bij volwassenen kan net zoveel negatieve effecten op een persoon hebben als tieneracne. Misschien nog wel meer, omdat de stress van carrière en gezin bijdraagt aan de druk van het leven met een lelijk huidprobleem.

Mentale stress kan een van de belangrijkste oorzaken van acne bij volwassenen zijn. Het is in het geheel geen verrassing dat vrouwen vaak meer kans hebben op acne bij volwassenen dan mannen, omdat is aangetoond dat vrouwen veel meer stress hebben in hun dagelijkse levensstijl, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze vatbaar zijn voor hormonale onevenwichtigheden, vooral tijdens tijden zoals hun menstruatiecyclus en zwangerschap. Net als bij tieners spelen hormonen een belangrijke factor bij het ontstaan en verergeren van acne bij volwassenen.

De omgevingsfactoren die een persoon omringen, in combinatie met de levensstijl van het individu, kunnen ook een grote rol spelen bij het verschijnen van acne bij volwassenen. Een onjuist dieet of gedrag zoals roken en drinken beïnvloeden de conditie van de huid en de weerstand tegen acne, evenals andere ziekten.

Preventie is de enige voor de hand liggende manier om te gaan bij het omgaan met acne bij volwassenen. Een goed dieet, gecombineerd met veel water en rust is een goed begin. Proberen om stress te verlichten en de juiste huidverzorging en hygiëne te behouden, kan ook helpen om acne te voorkomen.

Maar hoe zit het met de puistjes die je misschien al hebt? Er zijn veel behandelingen beschikbaar voor mensen die volwassen acne hebben.

Anti-acne medicijnen, bepaalde huidverzorgingsproducten en zelfs laserchirurgie zijn slechts enkele van de vele behandelingen die momenteel beschikbaar zijn voor acne op de markt. Een bezoek aan een gekwalificeerde arts of dermatoloog is de enige manier om te bepalen hoe ernstig uw acne echt is en om de juiste behandeling voor u beschikbaar te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in