Op weg naar een betere gezondheid door te wandelen

Op weg naar een betere gezondheid door te wandelen
Op weg naar een betere gezondheid door te wandelen

Het is een geaccepteerd feit dat lichaamsbeweging een belangrijk onderdeel is van elk succesvol plan voor gewichtsverlies. Elke spier die je hebt, kan calorieën verbranden, dus hoe meer je ze traint, hoe meer calorieën je verbrandt. Vertrouw dus niet alleen op een dieet alleen. Beweeg dat lichaam en doe wat oefeningen om dat gewicht en dat lichaam te bereiken waar je altijd van hebt gedroomd.

Wandelen is een geweldige oefening om af te vallen. Bovendien vereist het geen expertise of apparatuur en kunt u het gratis doen wanneer u maar wilt. Om echter nuttig te zijn, moet u het regelmatig doen. Maak van wandelen een dagelijkse gewoonte of minstens 3 tot 5 keer per week, afhankelijk van je schema.

Voordat je begint met wandelen, doe je wat warming-up stretching oefeningen. Rek alleen zo ver als je je comfortabel voelt om geen spieren te trekken. Begin met een bescheiden doel, zoals 15 tot 20 minuten in een rustig tempo. Verleng geleidelijk de duur en de snelheid. Loop een of twee zachte hellingen op. Je wandeling moet uit drie segmenten bestaan: warming-up, trainingstempo en cooling-down.

Loop met je kin omhoog en je schouders iets naar achteren gehouden.
De hiel van je voet moet eerst de grond raken. Rol je gewicht naar voren.
Zwaai met je armen terwijl je loopt.

Om stijve of pijnlijke spieren of gewrichten te voorkomen, begin geleidelijk. Begin gedurende enkele weken sneller te lopen, verder te gaan en voor langere tijd te lopen.
Loop waar mogelijk op zachte grond.

Hoe meer je loopt, hoe beter je je zult voelen. Bovendien verbruikt wandelen ook meer calorieën; dus meer vetten verbranden. De voordelen zijn onder meer om je meer energie te geven, je een goed gevoel te geven, je te helpen ontspannen, stress te verminderen, je te helpen beter te slapen, je eetlust onder controle te houden en het aantal calorieën dat je lichaam gebruikt te verhogen.

Om af te vallen, is het belangrijker om te lopen voor tijd dan snelheid. Wandelen in een gematigd tempo levert langere trainingen op met minder pijn, wat leidt tot meer kilometers en meer calorieën die regelmatig worden uitgegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in