Ontdek de juiste ondersteuning voor gewichtsverlies

Ontdek de juiste ondersteuning voor gewichtsverlies
Ontdek de juiste ondersteuning voor gewichtsverlies

Iets dat voor u het verschil kan maken wanneer je kilo’s probeert kwijt te raken, is het vinden van goede ondersteuning voor gewichtsverlies. Dit is niet altijd gemakkelijk. Vaak zijn de mensen die het dichtst bij ons staan het minst ondersteunend; soms kunnen ze ronduit ontmoedigend zijn.

Als afvallen iets is dat je in het verleden vaak hebt geprobeerd te doen, maar nooit bent gelukt, of als je alleen gewicht hebt verloren om het terug te krijgen zoals zovelen van ons hebben gedaan, dan hebben ze je misschien eerder horen zeggen dat je het ging doen. Hoewel het niet eerlijk is dat ze nu niet ondersteunend zouden zijn, is dat vaak de reden waarom de mensen die het dichtst bij ons staan niet enthousiast worden over onze nieuwe inspanningen.

Als je het gevoel hebt dat de mensen die het dichtst bij je staan die ontmoedigende houding hebben, overweeg dan om je inspanningen niet eens aan hen te vermelden. Je krijgt geen ondersteuning voor gewichtsverlies van hen als ze het niet weten, maar als ze waarschijnlijk toch niet ondersteunend zullen zijn, is het beter om het geheim te houden dan te maken te hebben met iemand die ontmoedigt.

Soms saboteren de mensen van wie we houden onze inspanningen zonder betekenis. De man zal bijvoorbeeld snoeprepen mee naar huis nemen wanneer de vrouw haar nieuwe dieet aankondigt. Wanneer mensen bang zijn om te veranderen of zich zorgen maken dat een nieuwe, slankere je misschien wilt dat ze afvallen of iets aan zichzelf veranderen, kan dit saboteurachtige gedrag beginnen net wanneer je de ondersteuning van gewichtsverlies van hen het meest nodig hebt. Vat dit niet persoonlijk op – de meeste mensen realiseren zich niet eens dat ze het doen.

Als je vrienden of familie hebt die ook moeten afvallen, maar zich er momenteel geen zorgen over maken (althans, ze vermelden het niet tegen je), wees dan voorzichtig met hoeveel je over je eigen inspanningen praat. In het beste geval zullen ze in het begin blij voor je zijn, maar zich dan afvragen waarom je het blijft aankaarten, in het slechtste geval zullen ze het gevoel hebben dat je succes alleen maar wijst op hun eigen falen op dat gebied. Het is één ding om steun voor gewichtsverlies nodig te hebben van degenen van wie we houden, maar we moeten er ook rekening mee houden dat ieders mens en mensen anders zullen reageren op uw inspanningen en uw succes.

Als dit allemaal ontmoedigend lijkt, houd dan moed! Er zijn twee geweldige manieren om ondersteuning voor gewichtsverlies te vinden die vrijwel garanderen dat je niet onbedoeld familie of vrienden van je vervreemdt, en je geeft ze ook niet de kans om de wind uit je zeilen te nemen door onbedoeld (of opzettelijk) kwetsend en ontmoedigend te zijn. Zoek in uw lokale krant naar gewichtsverliesgroepen die één keer per week samenkomen om elkaar te ondersteunen. Je kan ook kijken of er facebookgroepen zijn die mensen ondersteunen.

Er zijn er verschillende die een bepaald bedrag per week kosten, zoals Weight Watchers, evenals vergaderingen die alleen een donatie vereisen, zoals OA of TOPS.

Een andere geweldige manier om mensen op dezelfde reis te ontmoeten, is via online (facebook) ondersteuningsgroepen. Dit heeft ook het voordeel van anonimiteit en gemak. Een zoekopdracht op internet leidt u naar tientallen plaatsen waar u online geweldige ondersteuning voor gewichtsverlies kunt vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in