Kun je echt afvallen door te vasten?

Kun je echt afvallen door te vasten
Kun je echt afvallen door te vasten

Laten we eerlijk zijn, als je op een missie bent om af te vallen, dan heb je waarschijnlijk een aantal methoden geprobeerd om van die lelijke en ongewenste extra kilo’s af te komen. Maar omdat we allemaal mensen zijn, merken we vaak dat de traditionele manieren om een gewichtsverliesregime te benaderen misschien niet voor ons werken. Voor het grootste deel is proberen af te vallen door onze dagelijkse inname van calorieën te verminderen en onze fysieke output te verhogen door onze hoeveelheid lichaamsbeweging te verhogen gewoon geen “sexy” manier om af te vallen.

Elke keer dat je de televisie aanzet, word je waarschijnlijk gebombardeerd met dieetcommercials die het volgende grote ding in gewichtsverlies aanprijzen. Al die beelden maken het nog moeilijker voor ons om de “wonder” snelkoppelingen te vermijden en ons te wenden tot iets veel traditioneler om ons gewicht onder controle te krijgen. Met dat begrepen, moeten we verder kijken dan de blitse presentaties en overwegen dat we misschien beter gediend zijn met iets dat zeer traditioneel is voor gewichtsbeheersing. In plaats van te proberen “de kilo’s weg te smelten” met het nieuwste voedingssupplement, waarom zou je niet proberen om af te vallen door te vasten?

Volgens een studie gepresenteerd op een conferentie van de American Heart Association door onderzoekers in Utah, zou vasten mogelijk zelfs het risico op hartaandoeningen kunnen verminderen. Hoewel er meer informatie nodig kan zijn om de gunstige effecten van vasten op de gezondheid van het hart te valideren, zou het geen verrassing moeten zijn dat een goed plan van maaltijdcontrole kan betekenen dat de gemiddelde persoon kan afvallen door vasten.

Vasten bestaat al heel lang. Zoals ik al zei, het is niet bepaald een sexy manier om af te vallen, maar het kan zeker voor veel mensen zeer effectief blijken te zijn. Het feit is dat geen geweldig supplement of wonderpil alleen die ik ken, zo effectief zal zijn om ons te helpen onze inname van calorieën te verminderen dan simpelweg de controle te nemen over onze eigen voeding en maaltijdplanning en gewoon te bezuinigen op de hoeveelheid voedsel die we eten.

Voor sommigen is het moeilijk om aanzienlijk te bezuinigen op individuele maaltijdbasis, maar ze kunnen succes hebben wanneer ze afvallen door maaltijden over te slaan volgens een vooraf gepland schema. Sommigen kiezen er bijvoorbeeld voor om om de dag een maaltijd over te slaan in plaats van hun totale calorie-inname bij alle maaltijden te verminderen. Het is duidelijk dat het mogelijk is om op deze manier af te vallen door te vasten, omdat het voor sommige lijners een psychologisch voordeel kan geven ten opzichte van het simpelweg eten van kleinere maaltijden bij elke maaltijd.

Als u wilt afvallen door vasten, wilt u eerst een medische professional raadplegen om ervoor te zorgen dat aan uw basisvoedingsbehoeften wordt voldaan en dat u op een veilige en gezonde manier gewicht verliest. Door ervoor te kiezen om te profiteren van een ervaren medisch advies om u te helpen uw voortgang te plannen, gaat u ervoor zorgen dat uw gewichtsverliesprogramma zo effectief mogelijk zal zijn terwijl uw algehele conditie en gezondheid worden beschermd. Vergeet niet dat goede voeding essentieel is voor een gezond leven en dat het aanbrengen van grote veranderingen in uw eetgewoonten niet moet worden gedaan zonder professioneel advies.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in