“Ken je je yoga?” De Quiz

"Ken je je yoga?" De Quiz
"Ken je je yoga?" De Quiz

Dit is een korte quiz om te zien of de ideeën die je hebt over Yoga correct zijn. Yoga is een zeer brede beschrijving die een aantal verschillende soorten en stijlen omvat, dus de vragen en de uitleg die voor de antwoorden wordt gegeven, zijn even breed.

Eerste vraag: Wat is Yoga?

a/ Een oefenprogramma.
b/ Een meditatieprogramma.
c/ Een Healing Programma.
d/ Al het bovenstaande.

Als je antwoordde (D) dan krijg je een vinkje. Goed gedaan. Yoga kan elk van deze dingen zijn en is ze vaak allemaal tegelijk. Op het eenvoudigste niveau is het een oefenprogramma dat, wanneer het regelmatig wordt beoefend, de kracht en flexibiliteit in het lichaam zal vergroten. Vanwege de snelheid waarmee posities worden veranderd en de nadruk op statische oefening, leggen veel yogalessen de nadruk op ademhaling en het richten van energie en gedachten op verschillende delen van het lichaam. Dit aspect van Yoga is waar het het meest lijkt op een meditatieprogramma, hoewel precies wat meditatie betekent in het individuele geval van elke persoon anders zal zijn, afhankelijk van hem of haar. Tot slot is Yoga zeker een vorm van healing. Het maakt de verhoogde bloedstroom mogelijk, die zuurstof en voedingsstoffen naar alle delen van het lichaam vervoert, waardoor de genezingssnelheid aanzienlijk wordt versneld.

De rekacties zijn ook goed voor het genezen van weefselletsels, mits ze op de juiste diepte worden gedaan. Overbelasting kan leiden tot het opnieuw beschadigen van een blessure, dus het is belangrijk om je grenzen te kennen. Yoga kan ook een fantastische preventieve genezingsstrategie zijn en dit is waarom prenatale yogalessen zo populair zijn. Ze bereiden een vrouwenlichaam voor op de bevalling en vanwege de versterking van de specifieke spieren vinden vrouwen die prenatale yoga ondergaan het veel gemakkelijker om te herstellen en weer in vorm te komen na een geboorte.

Vragen twee: Yoga oefeningen are________?

a/ Snel.
b/ Langzaam.
c/ Statisch.
d/ Al het bovenstaande.

Yoga is meestal een statisch trainingsregime, dus (C) is hier je antwoord. Er kan echter een argument worden gemaakt voor (B) omdat de bewegingen tussen oefeningen ook deel uitmaken van de Yoga-vergelijking. Vaak zal een oefening een lange langzame stretch omvatten, geleidelijk een beetje verder duwen, maar uiteindelijk moet de stretch een bepaalde tijd worden vastgehouden om het volledige voordeel te behalen. Snelle trainingsprogramma’s gaan allemaal over het laten pompen van het hart en bloed, terwijl Yoga gaat over het loslaten van blokkades en het laten stromen van het bloed naar alle delen van het lichaam. Dit verschil is vrij belangrijk en een belangrijk element in het succes en de populariteit van Yoga.

Vraag drie: Moet je yoga doen in de lessen?

A/ Ja.
B/ Nee.

Het antwoord is nee (B) – natuurlijk niet. Yoga is iets dat een fantastische groepsactiviteit kan zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Je bent heel goed in staat om yoga te doen terwijl je in je slaapkamer zit en niemand zal het ooit weten. Andere mensen gaan naar het gedeelte om Yoga in de zon te doen met een paar vrienden. Anderen zullen yoga doen op een luchthaven tussen tussenstops. Hoe en waar je Yoga doet, is aan jou. Wat fantastisch is, is dat je niet veel ruimte nodig hebt, en het enige dat nodig is, is een beetje tijd om je routine te doorlopen. Ook als niemand je het ziet doen, zal niemand het weten, in tegenstelling tot hardlopen, zul je niet hijgen als een hond of zweten als een grote aan het einde van een sessie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in