Hoe joggen je zal helpen 5 kilo te verliezen

Hoe joggen je zal helpen 5 kilo te verliezen
Hoe joggen je zal helpen 5 kilo te verliezen

In februari ben je 2 kilo aangekomen door chocolaatjes te eten tijdens Valentijnsdag. No big deal, denk je. Dan komt juni en omringt je met all-you-can-eat ijscoupes. Je komt 3,5 kilo aan, haalt diep adem en vergeet je gewicht.

Vervolgens vier je in november een bepaalde feestdag met familie, waarbij je mama’s boterachtige aardappelpuree en oma’s kersentaart niet kunt weerstaan. Oh nee! De weegschaal laat zien dat je dit jaar in totaal 5 kilo bent aangekomen. Je ogen verwijden zich, hoe ben je hier terechtgekomen?

Als je eraan terugdenkt, realiseer je je dat je in februari geen moeite had gedaan om het extra gewicht te verliezen. Omdat je geen gezondere eetgewoonten of lichaamsbeweging gebruikte, bleven de kilo’s toenemen totdat je 5 kilo overgewicht kreeg.

Je besluit dus om direct af te vallen, betere eetgewoonten te gebruiken en regelmatig te bewegen. Een geweldige vorm van lichaamsbeweging is joggen, “Is joggen niet saai en ouderwets?” vraag je je af.

Eigenlijk is joggen bijna altijd een geweldige vorm van lichaamsbeweging geweest. Misschien heb je gewacht bij een rood licht in je auto, terwijl een jogger wacht om de straat over te steken. Is het je opgevallen dat de trim en fit jogger geen tijd verspilde door op zijn plaats te rennen, totdat het stoplicht op groen veranderde? Nu kun je deze vastberaden persoon worden.

Deze activiteit heeft nog een ander voordeel: je kunt joggen met anderen, zoals een vriend, een groep vrienden of een hond. Je krijgt elkaars gezelschap, waardoor joggen nog leuker wordt. Bovendien kunnen je vrienden je aanmoedigen om je aan deze activiteit te houden, wanneer je het liever opgeeft.

Joggen versterkt ook je cardiovasculaire systeem. Met regelmatige lichaamsbeweging verbetert je gezondheid en verklein je je kans op een hartaanval. Je krijgt ook meer energie, zodat je van de ene activiteit naar de andere kunt gaan met minder rust tussendoor.

Een andere reden om te joggen heeft te maken met de intensiteit. Omdat joggen classificeert als een oefening met hoge intensiteit, verbrandt deze oefening een groot aantal calorieën. Zoals je misschien weet, helpt het verbranden van calorieën je om je doel te bereiken om 5 kilo te verliezen.

Naast het verbranden van calorieën, geeft joggen je een leuke manier om te sporten. Je kunt “hallo” zwaaien naar buren, wiens oprechte glimlach aanmoediging biedt. En wie kan het landschap vergeten dat je ziet tijdens het joggen, als een konijn dat in de struiken sluipt of zonnebloemen die naar boven torenen. U kunt diep ademhalen en ontspannen tijdens het joggen.

Je weet misschien dat joggen een goede oefening is, maar wist je dat joggen een van de goedkoopste manieren is om te sporten? Kortom, je geeft geld uit aan hardloopschoenen en je bent klaar. Je hebt geen speciale apparatuur, video’s of lidmaatschap van een club nodig. Maar je hebt wel het uithoudingsvermogen en de drive nodig om vooruit te gaan om een goede jogger te zijn.

Hoewel joggen je een geweldige training kan geven, onthoud dan dat deze techniek voor gewichtsverlies druk uitoefent op je voeten en gewrichten. Doe jezelf een plezier en begin met een korte afstand, zoals 15-20 minuten rond het park. Verhoog geleidelijk de tijd die je besteedt aan joggen, totdat je een effectieve afstand bereikt voor je uithoudingsvermogen.

Door deze geleidelijke methode te volgen, kan je lichaam zich aanpassen aan joggen, je ticket om 10 pond te verliezen. En beter nog, nadat je het gewicht hebt verloren, kan joggen je helpen je gezonde gewicht te behouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in