Het Zone Dieet is bewezen gezond voor je

Het Zone Dieet is bewezen gezond voor je
Het Zone Dieet is bewezen gezond voor je

Nu, meer dan ooit, worden mensen te zwaar en zelfs zwaarlijvig. Dit komt door vele factoren. De meest voorkomende factor is het gemak van toegang tot ongezond voedsel dat we 24 uur per dag binnen ons bereik hebben. We leven ook een drukkere en hectische levensstijl dan onze voorouders. Velen van ons werken banen die lange uren zitten met zich meebrengen. Als je een partner, echtgenoot of kinderen hebt, is er ook echt niet veel tijd over voor goede lichaamsbeweging.

Dus, is er niets dat je kunt doen om die ongewenste kilo’s kwijt te raken die een van beide hebben; op je gekropen, of ben je het grootste deel van je leven bij je geweest? Eigenlijk wel, ja, er is iets wat je kunt doen om de controle over je eigen lichaam terug te krijgen. Je kunt op het Zone-dieet gaan.

Wie heeft het Zone-dieet gemaakt?

Het Zone-dieet is gemaakt door een man genaamd Dr. Barry Sears. Dr. Sears heeft een zeer indrukwekkende werkgeschiedenis. Hij was onderzoeker aan zowel de Boston University School of Medicine als het Massachusetts Institute of Technology, beide zijn zeer prestigieuze scholen. Hij bracht 30 jaar door met het bestuderen van wat lipiden worden genoemd.

In 1982 werd een ontdekking door de wetenschap gedaan die de weg vrijmaakte voor Dr. Sears om het Zone-dieet te creëren. Er is een hormoon geproduceerd in het lichaam bekend als eicosanoïden. Deze hormonen spelen een rol bij hart- en vaatziekten, diabetes, auto-immuunziekten en kanker. Ze komen van voedingsvet in het voedsel dat we eten.

Hij realiseerde zich toen dat als voedsel als een medicijn werd bekeken, eicosanoïden bij cardiovasculaire, diabetische en neurologische patiënten beter konden worden behandeld. Dankzij het succes van deze methode leidde het de weg voor zijn boek The Zone dat in 1995 verscheen. Tot op heden heeft zijn boek meer dan 2.000.000 hardcover exemplaren verkocht.

Hoe werkt het Zone dieet?

Het Zone-dieet van Dr. Sears werkt omdat je voedsel gebruikt om de eicosanoïden onder controle te houden. Dit doe je door het eten van vetarme eiwitten, koolhydraten met een lage glycemische belasting (deze zijn te vinden in groenten en fruit) en hartvriendelijke enkelvoudig onverzadigde vetten. Naast eicosanoïden zijn er nog twee andere soorten hormonen die zowel gewichtstoename als gewichtsverlies beïnvloeden. Het zijn insuline en glucagon. Een korte beschrijving van elk volgt:

Eicosanoïden: Dit soort hormonen zijn verantwoordelijk voor wat wordt aangeduid als stille ontsteking. Deze hormonen zijn ook indirect betrokken bij vele andere soorten hormoonsystemen in ons lichaam.

Insuline: Dit hormoon is een opslaghormoon. Als uw lichaam te veel insuline produceert, kan dit ervoor zorgen dat u zwaarlijvig wordt en de overtollige insuline zal ook helpen voorkomen dat u gewicht verliest. Het helpt ook om de stille ontsteking te versnellen.

Glucagon : Dit hormoon is de sleutel om u te helpen gewicht te verliezen. Het zal je lichaam vertellen dat het goed is om de opgeslagen koolhydraten vrij te geven, zodat je lichaam ze als brandstof kan verbranden. Wanneer dit gebeurt, heeft u een gestabiliseerde bloedsuikerspiegel. Dit zal je helpen om je de hele dag energiek te voelen en een scherpe, gefocuste geest te hebben.

Het dieet, hoewel gebaseerd op complex en geavanceerd wetenschappelijk onderzoek, is eigenlijk heel eenvoudig te volgen. Dr. Sears vertelt je precies welke soorten voedsel je moet eten en wanneer je ze moet eten. Als je het Zone-dieet volgt, verander je je lichaam in een vetverbrandingsmachine. Het belangrijkste is dat je geen honger zult hebben, omdat de soorten voedsel die je eet je een vol gevoel geven en de bloedsuikerspiegel reguleren, waardoor je geen trek krijgt.

Gemiddelde gewichtsverlies Zone-dieet is 5 kilo

Het gemiddelde gewichtsverlies voor iemand op het Zone-dieet is 5 kilo binnen de eerste twee weken. Als je moe bent van die extra kilo’s en je wilt stoppen met het in je lichaam stoppen van de rommel die je stilletjes van binnenuit doodt; dan moet je het Zone-dieet overwegen.

Als je vandaag begint, kun je binnen 2 weken 5 kilo lichter zijn en wat nog belangrijker is, je zult je energieker en geconcentreerder voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in