Het mediterrane dieet

Het mediterrane dieet
Het mediterrane dieet

De meeste mensen nemen op een bepaald moment in hun leven een paar kilo op. Sommige mensen hebben bijna hun hele leven met gewicht geworsteld. Afvallen wordt niet makkelijker met de leeftijd. Afvallen naarmate je ouder wordt, wordt eigenlijk moeilijker. Dat komt omdat naarmate we ouder worden, ons metabolisme vertraagt. Als je erover nadenkt om af te vallen, stel jezelf dan de volgende vragen:

Als je in de spiegel kijkt, ben je dan ongelukkig? Wil je wat ongewenste kilo’s laten vallen? Wil je een “dieet” vergeten en een eetplan hebben waar je je levenslang aan kunt houden? Wil je willen kunnen afvallen en tegelijkertijd iets goeds doen voor je hart? Wil je iets doen waarvan bewezen is dat het werkt en eenvoudig is?

Als je ja hebt geantwoord op een van de bovenstaande, dan is het mediterrane dieet misschien iets voor jou. Het mediterrane dieet krijgt zijn naam omdat het voedsel dat je eet op het mediterrane dieet hetzelfde voedsel is dat de mensen die langs de Middellandse Zee wonen eten. Deze mensen zijn uitzonderlijk gezond, leven lang en lijden niet aan obesitas. Onderzoekers schrijven deze factoren toe aan het voedsel dat ze eten.

Het mediterrane dieet is zeer gezond voor het hart. Het helpt niet alleen om een van de belangrijkste gezondheidsproblemen van de westerse wereld aan te pakken, obesitas, het helpt ook om te vechten tegen een andere grote, hartaandoeningen. Als het gaat om het gemak van implementatie, is het mediterrane dieet heel eenvoudig te volgen.

Wanneer u op het mediterrane dieet bent, gaat u alle bewerkte voedingsmiddelen elimineren. Dit betekent dat je rauwe groenten en fruit gaat gebruiken voor al je maaltijden. Je gaat ook voedingsmiddelen vermijden die rijk zijn aan vet of verzadigd vet.

Dit betekent dat je 2%, 1% of magere melk drinkt in plaats van volle melk. Je kunt vetvrije yoghurt en minder vette kaas hebben. Je moet transvetten en gedeeltelijk gehydrogeneerde olie volledig vermijden.

Het mediterrane dieet is ook sterk afhankelijk van vis als eiwit. Kip zonder vel of kalkoen kan eenmaal per week worden geconsumeerd. Rood vlees, vanwege hun hoge vetgehalte, moet worden beperkt tot slechts een paar keer per maand.

Je zult in staat zijn om pasta en brood te eten terwijl je op het mediterrane dieet bent. Het is het beste als je volkoren of tarwebrood en volkoren pasta eet. Je moet ook boter op je brood vermijden vanwege de vetten. In plaats daarvan kun je het in een kleine hoeveelheid olijfolie dopen.

Bij het bereiden van uw voedsel moet het koken met boter zeer beperkt zijn. Op het mediterrane dieet moet u voedsel bereiden met olijf- of koolzaadolie. Deze bevatten gezonde vetten. Ze moeten nog steeds spaarzaam worden gebruikt, omdat ze veel calorie├źn bevatten.

Een ander aspect van het mediterrane dieet is dat je elke dag een glas rode wijn bij je diner moet drinken. Het is aangetoond dat rode wijn, met mate, goed is voor het hart en antioxiderende eigenschappen heeft. Als je geen wijn drinkt, is het goed. Je kunt de wijn vervangen door 100% puur druivensap. Het druivensap heeft dezelfde antioxiderende eigenschappen.

Het mediterrane dieet vereist ook dat je gedurende de dag verschillende kleine maaltijden eet. Het is aangetoond dat dit mensen helpt gewicht te verliezen. Het zal je helpen om je de hele dag vol te voelen, zodat je geen trek zult hebben.

Als het mediterrane dieet goed voor jou klinkt, moet je, jouw arts raadplegen. Zodra de arts je toestemming geeft, kunt je dit eetplan snel en gemakkelijk uitvoeren. Omdat het niet echt een “dieet” is in de traditionele zin, maar een gezonde manier om te eten, kun je het voor het leven volhouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in