Gewichtsverlies en fitness – 2 sterke combinaties

Gewichtsverlies en fitness - 2 sterke combinaties
Gewichtsverlies en fitness - 2 sterke combinaties

Als je de beslissing hebt genomen dat je wilt afvallen (of het nu 10 kilo is of slechts een paar), is er een kans dat je hebt gekeken naar verschillende oefeningen, diëten, fitnesscentra, plannen en zowat al het andere dat je in handen kunt krijgen. In de loop van het onderzoeken van al die informatie, heb je waarschijnlijk gemerkt dat de meeste geloofwaardige bronnen hetzelfde zeggen: dat er een sterk verband is tussen gewichtsverlies en fitness. Laten we eens kijken naar een paar aspecten van deze verbinding.

We moeten beginnen met een stevig fundament in de feiten. Het belangrijkste is dat je alleen kunt afvallen als je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt. Er zijn in principe twee manieren om dit te doen. U kunt de calorieën die u eet verminderen door uw huidige eetgewoonten te veranderen, of u kunt meer fysieke activiteit ondernemen om extra calorieën te verbranden.

Zou je zeggen dat het gezond is om jezelf uit te hongeren? Natuurlijk niet! En je lichaam denkt er ook anders over. Dit betekent dat je alleen zo ver kunt gaan met het verminderen van de calorie-inname voordat je lichaam dat zal doen. Dit zal je metabolisme vertragen. Wanneer dit gebeurt, doet je lichaam zijn best om elke calorie die het binnenkrijgt op te slaan, tot het punt waarop je meer gewicht zou kunnen krijgen. Je wilt natuurlijk niet dat dat gebeurt, dus je moet voorzichtig zijn om op zijn minst genoeg calorieën binnen te krijgen om te voorkomen dat je lichaam in de hongermodus gaat.

Volg geen rage diëten, of welk dieet dan ook. Diëten zijn tijdelijk, maar u wilt dat uw gewichtsverlies permanent is. Daarom is het het beste om de nieuwste rage over te slaan en je te concentreren op het overschakelen naar gezonde eetgewoonten. Verminder portiegroottes, eet een verscheidenheid aan voedingsmiddelen en probeer voedsel zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke staat te eten. Een wortel is bijvoorbeeld beter voor je gezondheid dan een stuk worteltaart met roomkaasglazuur. Nu kun je nog steeds genieten van dat stuk taart, maar neem gewoon een kleinere portie dan je normaal zou doen. Centreer uw dieet rond volle granen, magere eiwitten en vers fruit en groenten.

Het volgende deel in het verband tussen gewichtsverlies en fitness is het verbranden van calorieën; oefening. Het woord ‘oefening’ is voor veel mensen een vies woord, maar dat hoeft niet zo te zijn. De sleutel is om in beweging te komen! Elke extra activiteit zal calorieën verbranden. Zoek activiteiten die je leuk vindt en doe ze regelmatig; wandelen, fietsen, tuinieren, bowlen of wat dan ook. Laat een vriend het met je doen en je zult een nog betere tijd hebben.

Naarmate je beter gaat eten en actiever wordt, zul je je een stuk beter voelen. Je zult gewichtsverlies ervaren en ook gezonder zijn. Ongeacht wat rage diëten je proberen te verkopen, er is maar één magische formule voor gewichtsverlies. Nu je een idee hebt van hoe fitness en afvallen samengaan, is het aan jou om de eerste stap te zetten; zowel figuurlijk als letterlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in