Gewicht Verliezen op de Makkelijke Manier: Een Maagomleiding?

Gewicht Verliezen op de Makkelijke Manier: Een Maagomleiding?
Gewicht Verliezen op de Makkelijke Manier: Een Maagomleiding?

Een maagomleiding lijkt tegenwoordig een keuze te zijn. Tegenwoordig is er een toenemend verlangen naar het perfecte lichaam. Beelden van slanke, getrainde lichamen bestoken ons dagelijks via alle media. Het punt is dat dat perfecte lichaam niet alleen helpt om de aandacht van iedereen te trekken, maar ook je gezondheid aanzienlijk verbetert. Obesitas is meer dan alleen overgewicht – het heeft ongelooflijke negatieve effecten op je leven en gewichtsproblemen kunnen op termijn problemen veroorzaken. Enkele ziektes die verband houden met obesitas zijn: diabetes, hypertensie, migraine en een dozijn andere lever- en hartziekten.

Conventionele Gewichtsverlies Methoden

Er zijn veel manieren om al die ongewenste kilo’s kwijt te raken: diëten en sporten zijn waarschijnlijk de eenvoudigste en gemakkelijkste manieren om dat te doen. Deze twee keuzes vereisen alleen een investering van tijd en discipline om je in vorm te krijgen. Helaas hebben mensen soms geen tijd om te sporten, of lijden ze aan aandoeningen die sporten of diëten minder geschikt maken, of in het ergste geval, deze methoden volledig ondoeltreffend maken. Dus als je teleurgesteld bent in deze opties, welke keuzes heb je dan nog over? Nou, er is de chirurgie.

Het Alternatief: Chirurgie

Als we denken aan gewichtsverliesoperaties, denken we meestal aan liposuctie. Dat is echter een volledig verkeerde voorstelling van zaken. Gewichtsverliesoperaties zijn heel anders dan gewichtsreductie operaties, zoals liposuctie – liposuctie is zelfs geen echte operatie. Operaties of procedures die het gewicht verminderen, geven slechts een tijdelijke vermindering van je lichaamsgewicht – terwijl gewichtsverliesoperaties gericht zijn op het aanbrengen van veranderingen in je lichaam die gewichtsverlies mogelijk maken en iets dat kan worden volgehouden. Een maagomleiding kan dit bereiken, mits dit gecombineerd wordt met gedragsveranderingen.

De Maagomleiding

Wat gebeurt er precies tijdens een maagomleiding? Nou, simpel gezegd, een arts vindt een manier om je maag kleiner te maken. De ingewikkelde uitleg is dat een arts een kleine pouch voor je maakt bij de opening van je maag en die pouch direct aansluit op je dunne darm – waardoor je voedsel een groot deel van je maag en dunne darm overslaat. Dit betekent dat je minder calorieën opneemt uit je voedsel en dat je maag minder voedsel vasthoudt. Minder calorieën en kleinere porties zijn in wezen wat ervoor zorgt dat je afvalt na een maagomleiding. Na de procedure verblijf je drie tot vijf dagen in het ziekenhuis, hoewel er enkele variaties van de procedure zijn die dat al korte verblijf nog korter maken.

Het Herstel na de Maagomleiding

Dat klinkt allemaal goed, toch? Maar net als alle operaties, is het nog steeds een grote chirurgische ingreep die invloed kan hebben op je leven. Het mag niet worden ondernomen tenzij het volledig is overwogen. Je eet drie dagen na de operatie niets en daarna volg je een streng dieet – te veel eten zal letterlijk pijn doen. Je lichaam aanpassen aan de lagere energie-inname eist ook zijn tol.

De Overweging

Een maagomleiding is geen wondermiddel, maar het kan wel veel helpen. Denk dus goed na voordat je het doet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in