Factoren die van invloed zijn op uw Affiliate Marketing Commissies

Factoren die van invloed zijn op uw Affiliate Marketing Commissies
Factoren die van invloed zijn op uw Affiliate Marketing Commissies

Als je een hekel hebt aan statistieken en betrokken bent bij affiliate marketing, zul je waarschijnlijk teleurgesteld zijn om te weten dat het een zeer essentieel onderdeel is van je succes. Ten eerste moet u statistieken begrijpen om de levensvatbaarheid van een programma te bepalen. Je hebt het ook nodig om erachter te komen of je al dan niet hoopvol kunt zijn met betrekking tot de financiële kant van je bedrijf.

Statistieken zullen u ook helpen bepalen hoe u kunt winnen in termen van affiliate marketingcommissies, zonder welke uw programma ontoereikend zal zijn en uw inspanningen nutteloos. U moet ook leren hoe u de cijfers kunt ‘lezen’, zodat u voldoende balans kunt houden in de factoren die van invloed zijn op uw toekomstige inkomen.

Het verhogen van uw affiliate marketing commissies

Inkomsten uit affiliate marketingprogramma’s komen in de vorm van commissies, vergelijkbaar met het type inkomsten dat verkopers ontvangen op basis van de verkopen die ze genereren. Commissies zijn een soort op prestaties gebaseerd inkomen, in die zin dat het bedrag afhangt van hoeveel een affiliate kan produceren op basis van de omzet die door zijn leads wordt binnengebracht.

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het aantal commissies dat u verdient met een affiliate marketingprogramma. Dit zijn:

De keuze van affiliate marketing programma

Niet elk affiliate marketing programma betaalt hetzelfde bedrag aan commissies aan zijn affiliates. Affiliates hebben de keuze uit programma’s met een lage loonschaal, variërend van ongeveer 5 tot 15 procent per verkoop of prestatie, terwijl anderen maar liefst 60 tot 75 procent kunnen betalen, afhankelijk van het type producten of diensten dat wordt aangeboden.

Als alle dingen gelijk zijn, zal het kiezen van het programma dat een hogere commissie betaalt, resulteren in een hogere omzet.

Dit kan echter lastig zijn. Als je de niche hebt of op zijn minst een goede markt volgt, is het een goed idee om te profiteren van affiliate marketingprogramma’s die hogere commissies betalen. Als u echter niet de gewenste markt kunt veroveren, moet u mogelijk experimenteren met een combinatie van programma’s die het soort inkomen opleveren dat voor u bevredigend is.

Door uw vermogen en kansen te maximaliseren en uw reputatie in het proces op te bouwen, kunt u een fatsoenlijk inkomen verdienen en tegelijkertijd uw aanwezigheid verstevigen.

Het type verdienmogelijkheid dat een partnerprogramma kan bieden, zal ook een verschil maken in het aantal commissies dat u kunt hopen te verdienen. Tweeledige programma’s bieden bijvoorbeeld een betere inkomstengenererende mogelijkheid dan platte programma’s. Two-tiers bieden twee inkomstenbronnen, meestal van commissies op de verkoop van een product of dienst en van werving van een nieuwe partner. Inkomsten uit werving kunnen een eenmalige verlaging zijn (meestal een vast tarief) voor het werven van elk nieuw lid of een commissie van de toekomstige inkomsten van die leden.

Sommige affiliate marketing programma’s kunnen ook terugkerende commissies aanbieden, waarbij een affiliate kan verdienen elke keer dat hun lead of lid een abonnement of een lidmaatschap verlengt. Dit type programma betekent dat u kunt hopen te verdienen zolang uw leads of rekruten een affiliate product of dienst blijven gebruiken.

Aangezien het kiezen van dit soort partnerprogramma’s een enorm verschil kan maken in de hoeveelheid commissies die u kunt verdienen met een affiliate marketingprogramma, is het praktischer om zorgvuldig na te denken over het type toekomstige inkomsten dat u mogelijk kunt genereren.

Het product

Affiliate marketingcommissies zijn ook afhankelijk van het type producten of diensten dat het programma aanbiedt. Een product dat de pech heeft om tot een markt te behoren die al zwaar verzadigd is, zal moeilijk te verkopen zijn. Aan de andere kant kan een populair item grote verkopen betekenen als je een sterke en kant-en-klare markt hebt.

Ontdek hoe u kunt presteren op basis van de statistieken die worden aangeboden door het affiliate marketingprogramma waaraan u wilt deelnemen. Met ClickBank kunt u bijvoorbeeld het potentieel van een product bekijken op basis van de prestaties in het verleden.

De markt

Affiliate marketing commissies zijn sterk afhankelijk van hoe effectief de verkoop- en marketingstrategieën van een affiliate zijn. In veel opzichten zullen ze ook afhangen van de relatieve populariteit van de affiliate en van het type markt dat hij kiest om aan te verkopen. Een kleine maar zeer gerichte markt zal eerder hogere commissies voor een affiliate opleveren, terwijl een vrij grote maar generieke markt mogelijk niet dezelfde resultaten oplevert.

De conversieperiode

Zodra u het beste en meest winstgevende affiliate marketingprogramma hebt geselecteerd in termen van commissies, is uw volgende zorg hoe u de conversieperiode voor uw klanten kunt verkorten.

De conversieperiode verwijst naar het moment vanaf het moment dat u uw lead inbrengt tot het moment dat hij een gewenste actie uitvoert. Deze actie kan variëren – een lead kan zich abonneren op een service, een product kopen, deelnemen aan een online poll of een rekruut worden. Aangezien de stimulans die ertoe leidt dat een specifieke actie wordt uitgevoerd, kan variëren, kunnen conversieperioden variëren van een zeer korte 24 uur tot ongeveer 30 tot 60 dagen.

Het is uw taak als affiliate om uw leads te overtuigen om hun conversieperiode te verkorten en zo uw affiliate marketing commissies binnen een redelijke tijd te verhogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in