Een eenvoudig plan voor gewichtsverlies

Een eenvoudig plan voor gewichtsverlies
Een eenvoudig plan voor gewichtsverlies

De berekening is vrij eenvoudig. Een kilo vet staat gelijk aan 7000 calorieën. Wil je een 1/2 kilo per week verliezen? Dan moet je 3500 calorieën per week minder consumeren dan je gebruikt. Dat zijn ongeveer 500 calorieën per dag. Door 500 calorieën per dag uit uw normale dagelijkse voeding te besparen, terwijl u uw activiteitsniveau hetzelfde houdt, kunt u ongeveer 1/2 kilo per week verliezen.

Oké – dat klinkt niet als veel, vooral als je meer dan 25 kilo overgewicht hebt. Studie na studie heeft echter aangetoond dat die mensen die geleidelijk afvallen – met een snelheid van 1/2 – 1 kilo per week – veel meer kans hebben om het gewicht af te houden en een leven lang een normaal gewicht te behouden.

Dus hoeveel is precies 500 calorieën? Als je je dagelijkse inname met 500 calorieën gaat verminderen, helpt het om te weten wat je moet schrappen, toch? Hier is hoe gemakkelijk het is om 500 calorieën per dag te verliezen:

* Gebruik melk in plaats van room in je koffie. Besparing ? 50 calorieën per kopje.

* Sla de boter op je gebakken aardappel over. Besparing? 100 calorieën

* Drink water met fruitsmaak in plaats van een frisdrank van 16 ounce. Besparing? 200 calorieën

* Sla de Big Mac over en neem in plaats daarvan een salade. Een Big Mac weegt maar liefst 460 calorieën. Een frisse salade met een lichte dressing? Minder dan 100! Besparing? 360 calorieën

* Passeer de zak chips. Een gemiddelde snackverpakking chips bevat meer dan 300 calorieën. Besparing? 300 calorieën

* Eet je maïs op het oor. Een portie van 1 kopje ingeblikte maïs heeft 165 calorieën. Een korenaar heeft er 85. Besparing? 80 calorieën.

* Schakel over op magere roomkaas op je bagel. Besparing? 90 calorieën per ons.

* Hou je van die frietjes en kun je ze niet opgeven? Ruil de magere frietjes in voor dikke biefstukgesneden frietjes. Dunne frietjes absorberen meer olie dan de dikkere, vlezigere. Besparing? 50 calorieën per portie van 4 ounce

Als je liever vanuit een trainingsperspectief naar afvallen kijkt, kun je ook een pond per week verliezen door je activiteitsniveau met 500 calorieën per dag te verhogen. Hoe makkelijk is dat? Neem een kijkje:

* Maak een wandeling van een half uur door het park. Streef naar een tempo dat iets sneller is dan een wandeling, maar niet snel genoeg om buiten adem te zijn. Verbranding: 160 calorieën.

* Stap uit je fiets en maak een ritje. Pak een paar gematigde heuvels aan en streef naar ongeveer vijf mijl in totaal. Verbranding: 250 calorieën

* Ga dansen – en echt DANSEN. Hoe langer je op de grond zit in plaats van aan tafel calorierijke drankjes te drinken, hoe meer je eruit haalt. Dansen dat je buiten adem maakt en je lichaam opwarmt, levert je een mooie caloriebesparing op. Branden: 400 calorieën gedurende een uur

* Zwemmen is geweldig voor je, en ook erg leuk. De waterbestendigheid betekent dat je meer calorieën verbrandt en je vermijdt de stress-impact op gewrichten van aerobics, dansen of wandelen. Doe een paar ronden op een langzame crawl – als je tot een uur kunt komen, doe je het geweldig! Branden: 510 calorieën

* Ga je tuin in. Een uur tuinieren, waaronder buigen en strekken, kan tot evenveel calorieën verbranden als een stevige wandeling. Verbranding: 250 calorieën.

* Speel een partijtje tennis. Sluit je aan bij een vriend voor een wekelijkse tenniswedstrijd en je zult versteld staan van het verschil. Een uur krachtig tennis is een van de beste caloriebranders die er zijn. Verbranding: 800 calorieën

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat alle trainings- / caloriegetallen zijn gebaseerd op een vrouw met een gewicht van 130 pond. Als je meer weegt, verbrand je meer. Wil je een extra bonus voor het verbranden van calorieën door middel van lichaamsbeweging? Wanneer je traint, bouw je spieren op door het om te zetten uit vet. Drie gissingen welk soort lichaamsweefsel meer calorieën verbrandt – zelfs als je niet traint. Je hebt het – je lichaam gebruikt meer energie om spieren te onderhouden en te voeden dan vet.

Er zijn veel voordelen aan het verliezen van gewicht. Voor de beste resultaten, mix en match voedselbesparingen met oefeningen die calorieën verbranden. Houd er rekening mee dat het eten van minder dan 1000 calorieën per dag gedurende meer dan een paar dagen je lichaam ervan zal overtuigen dat het honger lijdt en je metabolisme vertraagt. Houd het caloriebereik redelijk en raadpleeg een arts als u een sneller, drastischer gewichtsverlies wilt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in