Drie manieren waarop yoga de ondernemer ten goede kan komen

Drie manieren waarop yoga de ondernemer ten goede kan komen
Drie manieren waarop yoga de ondernemer ten goede kan komen

Het lot van een moderne zakenman is een stressvolle en er is altijd zoveel te doen. Het zou een behoorlijk overtuigende reeks redenen vergen om een succesvolle zakenman (of zelfs een onsuccesvolle) te overtuigen om iets anders toe te voegen aan een al volgepakt schema, dus waarom zou hij zelfs denken aan reguliere yogalessen. In dit artikel onderzoeken we de drie belangrijkste voordelen van Yoga en hoe ze van toepassing zijn op de drukke zakenman.

Voordeel nummer één: fysieke gezondheid

Het uiteindelijke doel van alle zakenmensen is om rijk te worden, nietwaar? Heb je ooit het gezegde gehoord dat je gezondheid je rijkdom is? Geloof me, het is waar. Het maakt niet uit hoeveel geld je hebt, je kunt er niet van profiteren als je dood bent en persoonlijke gezondheid vaak wordt verwaarloosd in de drukke bedrijfswereld van vandaag. Maar de vraag is niet of men zich de tijd kan veroorloven om gezond te worden; het is of ze het zich kunnen veroorloven om dat niet te doen. Gezondheid is een verschuivende schaal – je bent niet gezond of dood. Het is belangrijk om na te denken over hoeveel uw gezondheidsniveau uw werk beïnvloedt. Een gezond lichaam stelt je in staat om je meer te concentreren, harder te werken en de tijd die je productief doorbrengt te vergroten.

Yoga is de perfecte manier voor een zakenman om voor zijn fysieke welzijn te zorgen. Omdat de oefeningen zo ongelooflijk weinig impact hebben, kunnen ze zelfs door de meest uit vorm zijnde persoon worden uitgevoerd, en hoe regelmatiger ze worden uitgevoerd, hoe beter de gezondheid van die persoon zal worden. Yoga is een zeer efficiënte methode om spanning en stress los te laten. Tijdens een werkdag ontwikkelen zich bepaalde blokkades rond het lichaam en veel van onze vitale organen krijgen niet de volledige hoeveelheid zuurstof en voedingsstoffen die ze nodig hebben om op maximale efficiëntie te functioneren. Yoga rekt verschillende spiergroepen op bepaalde manieren uit die ertoe leiden dat deze blokkades worden vrijgegeven en de bloedstroom de organen van het lichaam alle zuurstof en voedingsstoffen brengt die ze nodig hebben.

De gezondheidsvoordelen van yoga zijn zowel onmiddellijk als op lange termijn. Op korte termijn wordt de bloedstroom verhoogd en functioneert het lichaam beter omdat het de voedingsstoffen bereikt die het nodig heeft. Ook komt er spanning vrij uit spieren en kan het lymfestelsel van het lichaam effectiever omgaan met afvalstoffen. Op de langere termijn zullen dit voortdurende voordelen zijn en zal het spijsverteringsstelsel ook efficiënter functioneren, wat ontelbare gezondheidsvoordelen heeft. Het algemene evenwicht, de coördinatie en de flexibiliteit zullen ook aanzienlijk worden verbeterd.

Voordeel nummer twee: geestelijke gezondheid

Heb je ooit nagedacht over het belang van een ademhaling? We weten dat wanneer iemand stopt met ademen, ze sterven, en zelfs dit simplistische begrip zou ons moeten vertellen hoe belangrijk het is om te ademen. Maar goed ademhalen wordt vaak genegeerd. Het is niet alleen van vitaal belang voor de vele gezondheidsvoordelen, maar ook voor de sterke mentale voordelen die het ons biedt.

Yogasessies beginnen meestal met een staande ademhalingsoefening. Het eenvoudige proces van diep ademhalen en langzaam loslaten is ongelooflijk kalmerend en de basis van de ademhalingsoefeningen die een vitale ruggengraat vormen voor de yogadiscipline. De sleutel tot deze ademhaling is dat het onze aandacht vestigt op de enige eenvoudige handeling van de ademhaling. We worden ons zeer bewust van het leven dat het voordeel geeft van een diepe en gecontroleerde ademhalingscyclus en zijn in staat om een niveau van kalmte te bereiken dat we vaak niet zoeken in ons dagelijks leven. Die kalmte zelf is een opstapje naar het bereiken van focus.

Het vermogen om te focussen is waarschijnlijk de belangrijkste primaire vaardigheid in een werkomgeving. Er gebeurt altijd zoveel om ons heen en er moet zoveel gebeuren dat het moeilijk is om ons te concentreren op de enkele taak die we doen vanwege de veelheid aan dingen ‘in ons achterhoofd’. Regelmatige yoga leert technieken om snel de geest vrij te maken van al deze andere afleidingen en vervolgens onze mentale inspanningen op een enkele taak te richten. Het is ook een geweldige leverancier van persoonlijke discipline. De zelfdiscipline die wordt geleerd door je te concentreren op het lichaam en meester te worden van jezelf is een belangrijk voordeel van Yoga.

Voordeel nummer drie: geluk

Geluk is een doel dat vaak op korte termijn wordt opgeofferd in ruil voor een mystiek punt in de toekomst wanneer alles samenkomt en goed komt. Yoga brengt je niet dichter bij die mystieke tijd, maar omdat je zo’n sterk zelfgevoel en verbinding met jezelf ontwikkelt, is het gebruikelijk om meer tevreden te worden met je huidige situatie. Je zult merken dat hoe meer je yoga beoefent, hoe meer je je op je gemak zult voelen om tijd alleen en onder andere mensen door te brengen. Je gevoel van eigenwaarde zal toenemen en je zult beter presteren in sociale situaties. Dit is misschien wel het belangrijkste geschenk dat Yoga je zal geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in