Dit verandert er vanaf 1 januari voor snorfietsers, drinkwater en roetfilters

Dit verandert er vanaf 1 januari voor snorfietsers, drinkwater en roetfilters
Dit verandert er vanaf 1 januari voor snorfietsers, drinkwater en roetfilters

Vanaf 2023 worden een aantal nieuwe regels van kracht. Ook gaan verschillende subsidieregelingen (opnieuw) open. Hieronder lees je de belangrijkste veranderingen.

Helmplicht voor snorfietsers

Alle snorfietsers en eventuele passagiers moeten vanaf 1 januari verplicht een goedgekeurde bromfietshelm of een goedgekeurde speedpedelec-helm dragen.

Nieuwe APK-test voor dieselauto’s

Vanaf 1 januari maakt de roetfiltertest verplicht deel uit van de Algemene Periodieke Keuring (APK). Alle dieselvoertuigen die een roetfilter moeten hebben, moeten deze test halen. Het gaat in totaal om 1,2 miljoen voertuigen.

Producenten gaan meebetalen aan opruimen zwerfafval

Vanaf 1 januari zijn verpakkingsproducenten verantwoordelijk voor het inzamelen en verwerken van hun verpakkingen die vrijkomen in het bedrijfsafval. Deze verantwoordelijkheid gold al voor huishoudelijk afval

Schoner drinkwater voor iedereen

Op 12 januari wordt Europese regelgeving van kracht die nieuwe eisen stelt aan het water uit de kraan. Zo komt er betere monitoring op stoffen die mogelijk een probleem zijn voor de drinkwaterkwaliteit.

Opnieuw openstelling subsidies elektrische voertuigen

Vanaf 1 januari kunnen particulieren weer met subsidie een elektrische auto aanschaffen. Nieuw of tweedehands, koop of private lease. Het subsidiebedrag per nieuwe auto is € 2.950  per gebruikte elektrische auto is dat € 2.000.

Bron:

Dit verandert er vanaf 1 januari voor snorfietsers, drinkwater en roetfilters | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in