De definitie van bloggen

De definitie van bloggen
De definitie van bloggen

De definitie van bloggen is iets dat erg in beweging is, omdat de nieuwe technologieën die elke dag verschijnen, herdefiniëren wat een blog is, wat een blog kan zijn en wat een blog zou moeten doen. Jarenlang werden blogs gedefinieerd als op tekst gebaseerde websites die dagen bijhielden, vergelijkbaar met het logboek van een kapitein op een zeilschip.

Dit begon echter te veranderen naarmate de groep mensen die blogs bijhielden diverser werd. Hoe meer bloggers de grenzen van het medium en van de technologie die het mogelijk maakte begonnen te verkennen, hoe meer de grenzen van wat een “blog” zou kunnen worden genoemd, zich uitbreidden.

Tegenwoordig zijn er een overvloed aan fotoblogs en er zijn zelfs videoblogs. Mobiele blogapparaten kunnen de definitie van bloggen volledig veranderen door het voor bloggers mogelijk te maken om nieuwe soorten berichten te maken. Een ander element van de blogosfeer dat bloggen begint te herdefiniëren, is de bedrijfsblog.

Naarmate meer bedrijven schrijvers inhuren om blogs bij te houden met als enige doel een positieve buzz over hun merk te creëren, discussiëren bloggers over de hele wereld over de vraag of deze gefabriceerde blogs de naam echt waardig zijn. Tussen al deze verschillende krachten die zich voortdurend uitbreiden en de blogosfeer hervormen, is het moeilijk voor te stellen dat de definitie van wat wel en niet een blog is, ooit heel lang vast zal blijven liggen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in