De acne en dieet verbinding

De acne en dieet verbinding
De acne en dieet verbinding

Acne, zoals je misschien weet, treft meer dan negentig procent van de wereldbevolking op een bepaald moment in hun leven. Het is in feite de meest voorkomende huidaandoening behandeld door dermatoloog en de meeste van zijn slachtoffers zijn tieners en volwassenen. Volgens sommige wetenschappelijke onderzoeken wordt acne veroorzaakt door verschillende factoren zoals hormonen, bacteriën en sommige genetische factoren. Sommigen zeiden zelfs dat acne wordt veroorzaakt door een slecht dieet, waar velen het niet mee eens waren.

Welnu, het acne- en dieetprobleem is al enkele jaren bestudeerd. Hoewel sommige dermatologen beweerden dat voeding niets te maken heeft met de vorming van acne, zijn velen nog steeds van mening dat acne en dieet een bepaalde link hebben. Acne en dieet zijn op de een of andere manier gecorreleerd omdat voeding een rol speelt bij de ontwikkeling van acne. Hier is een algemene uitleg die laat zien hoe acne en dieet met elkaar verbonden zijn.

Bepaalde studies hebben ontdekt dat het eten van geraffineerde koolhydraten en suiker leidt tot een golf van insuline en een insuline-achtige groeifactor die bekend staat als IGF-1 in het lichaam. Als dit zich vormt, kan dit leiden tot een teveel aan mannelijke hormonen, androgenen, die worden beschouwd als de meest krachtige oorzaak van de vorming van acne. De acne- en dieetverbinding houdt vol dat als een teveel aan mannelijke hormonen wordt geproduceerd, de poriën van de huid talg of olie zullen afscheiden, een vettige substantie die over het algemeen de aandacht trekt van acne-veroorzakende bacteriën. Bovendien activeert dit proces de IGF-1 om ervoor te zorgen dat huidcellen die bekend staan als keratinocyten dupliceren en vermenigvuldigen, wat op zijn beurt een proces is dat verband houdt met de vorming van acne.

Bovendien wordt het verband tussen acne en dieet aangetoond met de resultaten van bepaalde studies die zijn uitgevoerd op de acnegevallen bij eilandbewoners van Papoea-Nieuw-Guinea en jager-verzamelaars van Paraguay. Volgens deze acne en dieetverbindingsstudie wordt het verschijnen van acne veroorzaakt door enkele omgevingsfactoren waaraan dieet één is. Velen hebben door een dergelijke acne- en dieetstudie ontdekt dat het beperken van granen een integrale stap is in de richting van het optimaliseren van uw gezondheid, waardoor de onderzoekers dachten dat een graanvrij dieet op de een of andere manier gunstig is voor acne.

Tegenwoordig is de koppeling tussen acne en dieet een van de heetste kwesties op medisch gebied. Velen hebben beweerd dat er maar weinig onderzoek is naar het verband tussen acne en voeding, want er zit geen geld in. Sommigen beweerden zelfs dat artsen en dermatologen alleen zeggen dat een dieet niets te maken heeft met acne, omdat ze je geen gezond dieet kunnen verkopen. Nu, denk er eens over na, onder dit alles, acne net als sommige ziekten wordt veroorzaakt door een dieet, maar je kunt het niet genezen door je alleen op het dieet te concentreren, omdat er andere verergerers achter zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in