Bloggen voor de lol

Bloggen voor de lol
Bloggen voor de lol

Hoewel bloggen kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan andere doeleinden, zoals het genereren van inkomsten, het promoten van een goed doel en het verstrekken van informatie, zijn er veel bloggers die van bloggen houden, simpelweg omdat het leuk is. Deze bloggers genieten van bloggen om redenen zoals contact houden met vrienden, zichzelf uiten of belangrijke gebeurtenissen bijhouden. In dit artikel wordt uitgelegd hoe blogs voor deze doeleinden kunnen worden gebruikt.

Bloggen om in contact te blijven met vrienden

In contact blijven met vrienden en familieleden is slechts een van de vele redenen waarom een persoon een blog wil starten. Dit is vooral handig voor degenen die ver weg van hun vrienden en familieleden verhuizen. Contact houden via telefoon, regelmatige bezoeken en zelfs e-mail is niet altijd gemakkelijk. Dit komt omdat het moeilijk kan zijn om langeafstandsinteracties met verschillende mensen tegelijk bij te houden. Door een blog bij te houden, kan een persoon het proces van contact houden met vrienden en familieleden echter aanzienlijk vereenvoudigen, omdat ze geen informatie in individuele telefoongesprekken of e-mails hoeven te herhalen of tijd hoeven te maken om verschillende mensen te bezoeken.

Bij het onderhouden van een blog kan het individu ervoor kiezen om een verscheidenheid aan informatie en foto’s te plaatsen. Via deze informatie en foto’s kan de blogeigenaar anderen op de hoogte houden van actuele gebeurtenissen in zijn leven. Vrienden en familieleden kunnen de blog op hun gemak bekijken om belangrijke gebeurtenissen in het leven van de blogeigenaar in te halen en kunnen in de meeste gevallen opmerkingen plaatsen bij de blogeigenaar. Ze kunnen ook opmerkingen van anderen lezen. Dit is handig als degenen die de blog bekijken elkaar kennen, omdat ze niet alleen in contact kunnen blijven met de blogeigenaar, maar ook de kans hebben om met andere vrienden en familieleden te communiceren via het opmerkingengedeelte van de blog.

Bloggen als een vorm van expressie

Sommige bloggers beginnen met bloggen als een vorm van expressie. Ze kunnen poëzie, liedjes, korte verhalen rechtzetten of zelfs de blog gebruiken om te ventileren over persoonlijke gebeurtenissen of politiek. Deze bloggers willen misschien hun blog privé houden of kunnen de blog beschikbaar maken voor het publiek. Het privé houden van de blog is een beetje zoals het bijhouden van een dagboek of een dagboek. Het geeft de blogger een multimediale vorm van zichzelf uiten zonder het risico dat anderen zijn ware gevoelens, diepste dromen of frustraties ontdekken. Andere bloggers kiezen ervoor om deze blogs openbaar te maken. Dit kan verschillende redenen hebben. Door deze gevoelens met anderen te delen, kan de blogger anderen bereiken die mogelijk dezelfde interesse hebben als de blogger.

Bloggers die hun blog gebruiken als een vorm van persoonlijke expressie, willen misschien voorzichtig zijn en de beslissing overwegen om een blog openbaar te maken. Dit is belangrijk omdat de blogeigenaar in eerste instantie geen problemen ziet met het toestaan van anderen om zijn persoonlijke gedachten te bekijken. Na verloop van tijd kan hij zich echter realiseren dat zijn blog aanstootgevend kan zijn voor anderen of tot problemen kan leiden als vrienden of familieleden de blog bekijken.

Bloggen om gebeurtenissen bij te houden

Een andere veel voorkomende reden voor bloggen is om belangrijke gebeurtenissen bij te houden. Voorbeelden van sommige soorten evenementen die een blogger mogelijk wil documenteren, zijn een zwangerschap, bruiloften, vakanties, sportevenementen of voltooiing van schoolevenementen. Het gebruik van blogs om deze gebeurtenissen bij te houden, geeft de blogger de mogelijkheid om dagelijkse gebeurtenissen op één eenvoudige locatie op te nemen, waar ze gemakkelijk terug kunnen kijken op de blog of de berichten kunnen delen met anderen die mogelijk geïnteresseerd zijn in de evenementen. In deze gevallen kan de blog dienen als een vorm van plakboek dat de gebeurtenissen documenteert terwijl ze zich voordoen. De blogeigenaar kan zo vaak posten als hij wil en kan ervoor kiezen om elementen zoals foto’s, muziek, audiobestanden en videobestanden in de blog op te nemen. De blog kan ook worden ontworpen om aan te sluiten bij de gebeurtenissen die worden gedocumenteerd. Een dagboek dat een vakantie weergeeft, kan bijvoorbeeld achtergronden, lettertypen en kleuren hebben die de vakantielocatie vertegenwoordigen, terwijl een zwangerschapsblog elementen kan bevatten die zwangerschap, baby’s en ouders zijn vertegenwoordigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in