Bloggen als voedsel voor de hersenen

Bloggen als voedsel voor de hersenen
Bloggen als voedsel voor de hersenen

Deze vraag over bloggen wekt op vanwege de plotselinge populariteit die ze hebben gekregen. Als u al lang op internet bent, zult u merken dat het groeiende aantal blogsites net zoveel wordt als de artikelen.

Dat brengt bij de vragen over bloggen. Vanwaar die plotselinge stijging? Is het goed voor de hersenen?

Volgens sommige van de ‘online experts’ heeft bloggen wel positieve effecten op de hersenen van de boggers die er zijn.

Ten eerste helpt bloggen bij het bevorderen van analytisch en kritisch denken.

De beste van de beste blogs zitten vol met rijke en frisse ideeën die zowel nuttige uitwisseling als kritiek promoten. In plaats van een gesloten en exclusieve online community te creëren, verbeteren deze blogs de discussie en interactie tussen andere blogs.

Bovendien is de informatie die u uit blogs kunt halen één op een miljoen. Je krijgt ze nergens anders vandaan. Afgezien daarvan ben je altijd vrij om commentaar te geven op wat er geschreven staat. Constructieve en destructieve kritiek is ook welkom.

Blogposts links naar websites waar lezers kunnen doorgaan om meer informatie en bronnen te krijgen. Deze blogs kunnen zelfs worden gekoppeld aan dingen waarover wordt gesproken voor geloofwaardigheid en authenticiteit.

Er zijn ook enkele blogs die zijn gebaseerd op persoonlijke meningen over gebeurtenissen, technologie of iets dat de smaak van de auteur heeft gevangen. In tegenstelling tot artikelen hoeven blogs niet te serieus of te technisch te zijn. Sommige zijn eigenlijk willekeurige gedachten die in een bepaald formaat worden geplaatst.

Op basis van studies zullen consumenten waarschijnlijk commentaar geven op of vragen stellen over wat ze meer lezen dan wat ze op televisie of op foto’s zien. Als je merkt dat blogs de neiging hebben om meer lezers af te stemmen om te zien hoe een bepaald onderwerp zich van dag tot dag zal ontwikkelen.

Ten tweede is bloggen een krachtig middel om creativiteit en initiatiefdenken te bevorderen.

Om hun populariteit onder lezers te behouden, moeten blogs regelmatig worden bijgewerkt. Deze constante vraag naar output stimuleert een soort spontaniteit en ‘rauw denken’. In eenvoudige bewoordingen zijn dit de korte associaties en af en toe vreemde ideeën die zelden andere formele soorten media worden gevonden.

Bloggen bevordert spontaniteit, omdat blogupdates binnen enkele klikken kunnen worden geplaatst wanneer een nieuw idee of interessante informatie wordt gevonden. Bloggen is perfect geschikt om het plan voor het bevorderen van creativiteit te volgen. Ze benadrukken dat je slordig genoeg moet zijn zodat er onverwachte dingen kunnen gebeuren, maar niet zo slordig dat je er niet achter kunt komen dat het zo is.

Spontane en rauwe ideeën in bloggen zijn ook een middel om een associatie van ideeën te wekken die niet vaak naar buiten worden gebracht.

Maar dit betekent niet dat blogs niet de “normen” volgen die worden gedicteerd in gedrukte advertenties. Integendeel, hun permanente zoekmachineposities dwingen hen om een soort “fatsoen” te handhaven.

Blogs moedigt analoog denken aan. Recente internationale enquêtes tonen aan dat studenten in de VS achterblijven bij de meeste van hun eerste wereldgenoten in probleemoplossing en kritisch denken.

Opgemerkt kan worden dat deze daling het gevolg kan zijn geweest van de afname van op school gebaseerde instructie in kritische analyse, idioom en invloedrijk schrijven.

Dankzij de vele professionele personen zoals advocaten, theoretici en academici die veel uitstekende blogs runnen, kunnen mensen nu profiteren van hun intellectuele denken en het gebruik van hun analoge denken wanneer ze corresponderen met de dommonmensen van de blogwereld.

Soms bieden bloggebaseerde interacties tussen experts ook een unieke kans voor jonge denkers om voortdurend argumenten uit analogie te observeren en te beoordelen. Dit kan ook helpen bij het ontwikkelen van hun eigen vermogen om analoog te denken.

Bloggen is ook een effectief middel om meer toegang en blootstelling aan uitstekende informatie te krijgen. Blogs koppelen veel gegevens en argumenten in vertakkingsthreads. Ze brengen ook primaire bronmaterialen en naslagwerken aan.

Op deze manier kunnen ze een dieper begrip en blootstelling aan kwaliteitsinformatie bevorderen. Op hun beurt kunnen deze bronnen andere innovatieve projecten starten.

Ten slotte combineert bloggen het beste van single met sociale interactie. Er wordt gezegd dat uitvinding alleen wordt gedacht, maar de waardevolle effecten van brainstormen met een gemeenschap van intellectuele collega’s ontwikkelen het idee.

Met dit alles gezegd, kan nu worden geconcludeerd dat bloggen echt goed kan zijn voor de hersenen. Het is een vorm van onderwijs die elk individu naar het volgende niveau van ontwikkeling kan brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in