Bloggen – Aan de slag

Bloggen – Aan de slag
Bloggen – Aan de slag

Het opzetten van een blog is over het algemeen een kwestie van het volgen van enkele online stappen. Het eerste dat elke blogger (zakelijk of persoonlijk) moet doen, is een bloghost vinden. Dit kan een stand-alone zijn zoals WordPress of Blogger of een deel van een sociale mediasite zoals FaceBook.

U moet zich registreren met een typische gebruikersnaam en wachtwoord. Vanaf dit punt moet u aandacht besteden aan de instructies die de blogsite biedt.

In de meeste gevallen kunt u foto’s uploaden en op de meeste blogsites kunt u ook audio en video in uw blog plaatsen. Meestal wordt dit als embedded link geplaatst. Dit betekent dat de link naar de audiovideo of afbeelding op de blog wordt geplaatst vanuit een secundaire hostingbron.

Tenzij u betaalt voor blogruimte, zal het blogbedrijf over het algemeen een limiet stellen aan de hoeveelheid ruimte die u kunt gebruiken om bestanden op hun site te hosten. Dit is de reden waarom de blogsite de meeste audio en video niet host. De meeste bloggers zullen videosites zoals YouTube gebruiken om videoclips te presenteren die ze misschien willen.

Foto’s kunnen worden opgeslagen op een site zoals Photobucket en vervolgens worden geplaatst met een ingesloten link, zodat de foto op de site wordt weergegeven.

Je mag ook vrienden, opmerkingen en berichten van je hoofdpagina beheren. Uw profiel kan worden bewerkt of gewijzigd om nieuwe prestaties of evenementen op te nemen en het kleurenschema van uw blog kan ook worden aangepast om uw persoonlijke smaak uit te drukken.

Veel blogsites maken Real Simple Syndication (RSS) -feeds ook beschikbaar om anderen te laten adviseren wanneer u nieuw materiaal op uw blog plaatst.

Veel bestaande websites hebben een pagina die is gekoppeld aan de blog of de blog kadert, zodat bezoekers van de site hun blogberichten rechtstreeks vanaf de primaire website kunnen bekijken. Dit kan belangrijk zijn, vooral als de primaire site ook een zakelijke website is.

Bloggen is slechts een van de vele marketingtools die rechtstreeks in een bestaand websiteontwerp kunnen worden geïntegreerd.

Met de meeste blogsites kunt u oude blogs verwijderen en bestaande blogs bewerken wanneer dat nodig is.

In de meeste gevallen zijn de enige personen die opmerkingen kunnen plaatsen degenen die zich hebben geregistreerd bij de blogsite. Dit wordt gedaan voor de bescherming van zowel het bedrijf als de blogger. Als er een bedreiging of kwaadwillende opmerking wordt gemaakt als reactie op uw blog, kan het blogbedrijf contact opnemen met de poster of indien nodig samenwerken met autoriteiten om de persoon te vinden die de opmerking heeft gemaakt. Als er geen registratie vereist was voor blogreacties, kon iedereen zijn gedachten in uw blog plaatsen, ongeacht hoe potentieel schadelijk of bedreigend.

De volgende stap is om daadwerkelijk een blogbericht te plaatsen. Dit kunnen algemene stream of consciousness-gedachten zijn of ze kunnen directer en informatiever zijn.

Verwacht dat blogbezoeken in het begin traag zijn. Wanneer je er meerdere ontwikkelt zul je merken dat het bezoek zal toenemen en er zal ook de verwachting zijn dat je regelmatig nieuw materiaal kunt en zult aanleveren om te bekijken.

Bloggen kan een geweldige manier zijn om een persoonlijk tintje toe te voegen aan een persoonlijke of zakelijke website en kan klanten en vrienden helpen een gevoel van uw menselijkheid vast te leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in