7 Voordelen van het bouwen van nicheblogs

7 Voordelen van het bouwen van nicheblogs
7 Voordelen van het bouwen van nicheblogs

In dit artikel zal ik 7 voordelen van het bouwen van nicheblogs beschrijven.

Een “niche” verwijst naar een gerichte markt met winstpotentieel dat niet verzadigd is met concurrenten. Het hele idee is om de voordelen van het bouwen van niche blogs te realiseren en vervolgens de niche markten te vinden die er zijn en te beginnen met bouwen.

Voordeel #1

Niche Blogs zijn in wezen niche websites die leven!

Dat komt omdat uw blog zal groeien naarmate u regelmatig berichten of pagina’s op uw blog blijft publiceren. Daarentegen worden veel nichewebsites zelden gewijzigd of bijgewerkt nadat ze zijn gemaakt.

Voordeel #2

Blogs zijn ontworpen om inhoud eenvoudig te publiceren en bij te werken zodra u ze hebt ingesteld, geconfigureerd en uitgevoerd.

Als je het eenmaal onder de knie hebt, is het een kwestie van die gewoonte krijgen om blogposts en pagina’s te schrijven en ze regelmatig te publiceren.

Voordeel #3

Ze zijn GRATIS of kosten heel weinig om in te stellen.

U kunt uw blogs eenvoudig maken door blogger.com of wordpress.org te bezoeken en de tijd te nemen om te studeren en de “how-to” te leren.

Voordeel #4

U kunt op veel manieren geld verdienen met uw niche blogs, zoals:

– Het publiceren van advertenties van derden in uw blogs (bijv. Google Adsense pubishing)

– Het aanbevelen van affiliate producten en diensten in uw blogs (bijv. Amazone)

Voordeel #5

In tegenstelling tot websites zijn blogs interactief. Bezoekers, of bloglezers, mogen meestal opmerkingen voor een blogpost (of artikel) plaatsen bij de blogeigenaar.

Deze ‘dialoog’ helpt bij het opbouwen van een verstandhouding en relatie tussen de blogeigenaar en zijn bezoekers of leden.

Voordeel #6

Omdat blogs meestal regelmatig worden bijgewerkt via blogposts en pagina’s, zullen blogs hoger scoren in zoekmachines in vergelijking met websites. Daarentegen moet je veel tweaken aan een nichewebsite via Search Engine Optimization (SEO) -technieken.

Zoekmachines zullen uw blogs regelmatiger bezoeken naarmate u regelmatiger blogt.

U kunt dus ook links van uw andere websites plaatsen om ze snel door de zoekmachines te laten indexeren.

Voordeel #7

De syndicatiefunctie van een blog is het krachtigste voordeel!

U kunt de inhoud van uw blog syndiceren door andere website-uitgevers toe te staan uw feed (of kanaal) op hun sites te publiceren. Dit helpt om meer verkeer naar uw blogs te brengen, omdat de bezoekers van deze sites zich abonneren op uw feed via webgebaseerde of desktopnieuwslezers.

Dus, met de bovenstaande voordelen, is het niet heel logisch om zo snel mogelijk te beginnen met het bouwen van nicheblogs?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in