5 Tips voor gezond gewichtsverlies

5 Tips voor gezond gewichtsverlies
5 Tips voor gezond gewichtsverlies

Het lijkt vaak alsof je je niet kunt omdraaien zonder een nieuwe dieetpil van magische formule voor gewichtsverlies te zien die belooft het gemakkelijker dan ooit te maken om af te vallen. Het maakt niet uit wat hun wilde beweringen suggereren, het is mogelijk (om nog maar te zwijgen van praktisch) om die overtollige kilo’s kwijt te raken met een gezond verstand benadering. Elk programma voor gewichtsverlies behandelt ten minste een paar van de basisprincipes. Het enige verschil zit hem in de manier waarop ze die basics verpakken. Hier zijn vijf basisstappen om u te helpen snel en gemakkelijk gewicht te verliezen.

1. Calorieën tellen – Dit is een cruciaal onderdeel van elk programma voor gewichtsverlies. De enige manier om af te vallen is door meer calorieën te verbranden dan je binnenkrijgt. Bovendien kun je mogelijk meer calorieën consumeren in vijf minuten dan je in dezelfde hoeveelheid tijd kunt verbranden. Een eenvoudige formule om te onthouden is dat 7000 calorieën gelijk staat aan één kilo. Dat betekent dat als je het aantal calorieën dat je binnenkrijgt met 500 per dag kunt verminderen, je een 1/2 kilo per week verliest. Door uw calorieën bij te houden, bent u zich meer bewust van hoeveel u eet en kunt u uw inname gemakkelijker beheersen.

2. Portiecontrole – Hoewel het tellen van calorieën zijn voordelen heeft, zijn er momenten waarop het gewoon niet praktisch is. Maar dat mag nooit een excuus zijn om uit te rukken en je plan voor gewichtsverlies in de wacht te zetten. Dus, wat moet je doen? Het antwoord is om kleinere porties voedsel te nemen. Vertraag en je hersenen krijgen het signaal dat je vol zit, zodat je nooit het gevoel hebt dat je jezelf berooft. En hoe je ook bent opgevoed, het is oké om wat eten op je bord te laten liggen.

3. Eet gezond voedsel – Het tellen van calorieën en het bekijken van porties zijn slechts een deel van het grotere geheel. om af te vallen, moet je voedingsmiddelen kiezen die gezonder voor je zijn. Zolang je je calorieën beperkt, is het slim om ervoor te zorgen dat die calorieën van een hogere kwaliteit zijn. Junkfood dat beladen is met vet en suiker zijn lege calorieën, ze bieden geen voeding. Je kunt het beste vasthouden aan vers fruit en groenten, volle granen, magere eiwitten, magere zuivelproducten en gezonde vetten (met mate).

4. Blijf gehydrateerd – Hoewel recente studies aantonen dat het drinken van acht glazen water per dag je niet helpt om af te vallen, moet je nog steeds veel water drinken. Er zijn andere dranken die je kunt drinken, maar water is de beste keuze; het heeft geen calorieën, is noodzakelijk voor een goede gezondheid en helpt je systeem weg te spoelen.

5. Behoud een goede gezondheid – De meeste mensen proberen af te vallen om gezond te worden, maar je moet ook gezond blijven terwijl je gewicht verliest. We hebben soms de neiging om dingen te overdrijven. Je zou sneller kunnen afvallen als je er geobsedeerd door bent, maar dan zullen andere aspecten van je gezondheid eronder lijden. De beste manier om gewichtsverlies aan te pakken, is door dit te doen met een evenwichtige aanpak.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in