5 Eenvoudige manieren om uw metabolisme te verhogen

Concept of weight loss, woman standing on scales
Concept of weight loss, woman standing on scales

Bewegen is essentieel, maar je kunt ook in rust meer calorieën verbranden door te kijken naar wat en wanneer je eet.

#1 Sla het ontbijt niet over

De ochtendmaaltijdsprong start je metabolisme en helpt om eetbuien later op de dag te voorkomen. Een kopje koffie telt niet – de cafeïne en toegevoegde suiker kunnen je een beetje energie geven en je eetlust een tijdje onderdrukken, het zal zeker teruggaan naar ernstige honger en je zult later eerder te veel eten. Het ontbijt moet complexe koolhydraten bevatten zoals volkoren (muesli of havermout), samen met wat eiwitten en vetten (magere yoghurt of melk), om je energieniveau gelijk te houden en honger onder controle te houden.

#2 Eet vaker

Maak er een gewoonte van om elke drie tot vier uur of minstens vier keer per dag te eten. Regelmatig eten stabiliseert de bloedsuikerspiegel, wanneer de bloedsuikerspiegel te laag wordt wil je eten… Heel veel. Door uw bloedsuikerspiegel stabiel te houden, kunt u uw eetlust onder controle houden en uw stofwisseling hoog houden. Wanneer je vele uren zonder eten gaat, zal je lichaam compenseren door te vertragen om energie te besparen … dit effect schaadt uw inspanningen voor gewichtsverlies.

#3 Eet eiwitten bij elke maaltijd

Eiwit zal helpen om je eetlust te verminderen, het kost meer energie en tijd om te verteren, in feite voel je je langer vol dan het eten van koolhydraten alleen. Onderzoek toont aan dat het eten van meer eiwitten je kan helpen gewicht te verliezen zonder calorieën te verminderen. Probeer deze eiwitmogelijkheden: kalkoen op volkoren; hummus en pita; vegetarische chili; fruit en noten; of eiwitsnackrepen die 12 of meer gram eiwit bevatten.

#4 Wacht met snacken

Velen van ons pakken een snack voor snelle energie als we ons moe voelen. Maar verwar echte honger niet met vermoeidheid. Als je je moe voelt, maak dan een stevige wandeling van 15-20 minuten. Dit verhoogt je hartslag en geeft je een boost van energie. Volg het op met een groot glas koel water. Als je echt honger hebt, heb dan een eiwit- en complexe koolhydraatrijke snack zoals; volkoren crackers en pindakaas of kaas.

#5 Consumeer genoeg voor de behoeften van je lichaam

Te weinig eten vertraagt het metabolisme van je lichaam op dezelfde manier als eten zelden doet. Als je wilt afvallen, snijd dan niet te drastisch in je calorieën. Schrap in plaats daarvan enkele van de extra’s in uw dieet – dingen zoals frisdrank, sap, verpakte goederen of snoep. Bewerkte voedingsmiddelen hebben de neiging om veel vet en calorieën te bevatten en weinig vitamines, mineralen en vezels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in