11 Hart-en vaatziekten feiten

African american cardiologist doctor showing heart radiohraphy
African american cardiologist doctor showing heart radiohraphy

De tijd nemen om de feiten over hartaandoeningen te kennen, is een van de eerste stappen om te helpen bij preventie. Hier zijn enkele feiten met betrekking tot hartaandoeningen die u kunnen helpen met uw strijd, zodat u gemakkelijk kunt winnen.

1. Hartziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak bij zowel mannen als vrouwen in Amerika.

2. Hart-en vaatziekten sterftecijfer per 100.000 populaties voor de vijf grootste steden in de VS op basis van raciale en etnische groepen zijn Hispanics 69.2, Aziaten en Pacific Islanders 73, Amerikaanse Indianen 82,5, Zwarten 189,8 en Blanken 235,5.

3. Coronaire hartziekte is het belangrijkste type hartaandoeningen. In 2005 stierven meer dan 445.000 mensen aan coronaire hartziekten, wat overeenkomt met 68,3% van alle sterfgevallen door hartaandoeningen dat jaar.

4. 47% van alle hart doden vindt plaats vóór hulpdiensten of vervoer naar het ziekenhuis.

5. Hartziekten zullen naar verwachting meer dan $ 304,6 miljard kosten, waaronder de gezondheidszorg, medicijnen en vrije tijd.

6. In 2005 stierven wereldwijd meer dan 7,6 miljoen mensen aan hartziekten.

7. Risicofactoren die in 2003-2004 werden opgemerkt voor volwassenen met hartaandoeningen werden bijgedragen aan 32,1% van de mensen van 20 jaar of ouder met hypertensie of het nemen van medicatie voor hypertensie; 16,9% van de mensen van 20 jaar of ouder met een hoog cholesterolgehalte; 10% van de mensen van 20 jaar of ouder met de diagnose diabetes door een arts; 32% van de mensen van 20 jaar of ouder met obesitas; 18,4% van de mensen van 18 jaar of ouder die rookten; en 39,5% van de mensen van 18 jaar of ouder die geen standaard trainingsregime hadden.

8. 37% in 2003 meldde twee of meer van de risicofactoren voor hartaandoeningen en beroertes te hebben, waaronder hoge bloeddruk, hoog cholesterol, huidig roken, lichamelijke inactiviteit, obesitas en diabetes.

9. In 2005 herkende 92% van de mensen die leden aan pijn op de borst de symptomen van de mogelijke hartaanval met slechts 27% correct wetende dat ze een hartaanval hadden en nam contact op met de noodautoriteiten voor hulp. Tijdige toegang tot hulpdiensten kan het verschil betekenen tussen leven en dood. Het kennen van de tekenen en symptomen van hartaanvallen kan en zal uw leven redden wanneer u dienovereenkomstig handelt.

10. Volgens studies kunnen mensen met hartaandoeningen hun risico op hartaanvallen verlagen wanneer ze hun cholesterol en bloeddruk verlagen en voorkomen dat ze een operatie nodig hebben voor hartbypass en angioplastiek. Om de risico’s te verminderen, neemt u de stappen om de bloeddruk en cholesterol te verlagen.

11. Volgens studies van mensen zonder hartaandoeningen verminderen ze hun potentiële risico’s op hartaandoeningen door hun cholesterol en hoge bloeddruk te verlagen.

Wanneer een persoon zijn ongezonde levensstijlpatronen verandert, verminderen ze de risico’s op hartaandoeningen en beroertes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in